Склянка кефіру і яйце – а результат як в ресторані: простий торт, за який цілують руки
Склянка кефіру і яйце – а результат як в ресторані: простий торт, за який цілують руки

Склянка кефіру і яйце – а результат як в ресторані: простий торт, за який цілують руки

Цей десерт оцінить кожна українська господиня. Навіть коли часу обмаль, ви можете створити шедевр з найпростіших інгредієнтів, розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб "Савківчанка".

Рецепт простого торта

  • Час: 1 година + просочування
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 1 склянка кефіру;
– 1 склянка цукру;
– 1 чайна ложка какао;
– 1 чайна ложка соди;
– 1 терте яблуко;
– 2 склянки борошна.
Для крему:
– 2 склянки сметани;
– 1 склянка цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. Розбийте яйце в глибоку миску, налийте кефір, додайте соду та перемішайте до початку реакції.
  2. Додайте цукор, какао, натерте яблуко і ретельно перемішайте. Поступово додайте просіяне борошно, вимішуючи тісто до консистенції густої сметани.
  3. Змастіть форму для випікання олією та вилийте тісто. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 – 40 хвилин.
  4. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути та розріжте на три коржі. Збийте сметану з цукром і ванільним цукром до загустіння.
  5. Рясно змастіть коржі сметанним кремом, включаючи боки та верх.
  6. За бажанням, прикрасьте боки торта подрібненим печивом, а верх – натертим шоколадом.
  7. Залиште торт у холодильнику на 2 – 3 години для просочення.

Смачного!

Вони прославивили Волинь: як приготувати знамениті токмачі.

Источник материала
loader
loader