Досвідчені господині ніколи не виливають олію після смаження у раковину: що з нею робити
Досвідчені господині ніколи не виливають олію після смаження у раковину: що з нею робити

Досвідчені господині ніколи не виливають олію після смаження у раковину: що з нею робити

Часто виникає питання про те, що ж робити з рослинною олією, яка залишається після смаження.

Адже виливати її залишки в каналізаційну трубу — це вкрай погана ідея, бо вони швидко забиваються через накопичення жиру, навіть рослинного.

Однак існують прості способи її утилізації.

Розповідаємо, що робити з рослинним жиром, що залишився на сковороді після смаження продуктів.

Що робити з олією, що залишилася після смаження: про це мало хто знає.

Є два способи, якими користуються досвідчені господині, щоб позбутися використаної олії.

Спосіб №1.

Якщо олії залишилося зовсім трохи, дайте сковорідці повністю охолонути, потім паперовим рушником ретельно витріть посуд і відправте на зберігання до наступного разу.

Мити сковорідку не потрібно.

Такий метод утилізації олії та очищення ємності підходить для чавунних сковорідок і посуду з тефлоновим покриттям.

Спосіб №2.

Якщо олії після приготування страви залишилося на сковорідці багато, то її треба утилізувати у такий спосіб.

Візьміть пластикову пляшку, перелийте в неї охолоджену олію, добре закрутіть кришкою та поставте у смітник.

Після цього сковорідку можна помити чи витерти насухо паперовим рушником.

Джерело матеріала
loader
loader