/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff8c6a99061e5d20827d6bef84d8f715f.jpg)
Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки
Рецептів пасок існує безліч.
Хочемо розповісти про приготування паски-бріош за французькою технікою.
Вона буде неймовірно пухкою та смачною.
ua підготував рецепт кулінара Ектора Хіменеса-Браво.
Інгредієнти.
борошно — 500 г.
цукор — 150 г.
сухі дріжджі — 16 г.
сіль — 10 г.
яйця — 350 г.
вершкове масло — 300 г.
цукати/родзинки — 200 г.
апельсиновий сік або коньяк — 70 г.
Приготування.
Цукати треба завчасно замочити в коньяку або в апельсиновому соку.
Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, дріжджі, сіль та додаємо збиті яйця.
Вимішуємо тісто: спочатку виделкою, а потім руками.
Додаємо холодне масло порційно — по 1 шматочку.
Добре вимішуємо тісто, залишаємо на 2-2,5 години, щоб воно піднялося.
Коли тісто збільшилося в об’ємі, додаємо цукати.
Гарно вимішуємо та відправляємо до холодильника на ніч.
Коли тісто вистоялося в холодильнику, розділяємо його на частини та викладаємо в форми.
Пасочки змащуємо жовтком з молоком та залишаємо до повного підняття.
Пасочки випікаємо за температури 180°.
Перші 10 хвилин — з паром, або ставимо на низ деко з водою.
Потім забираємо воду і випікаємо ще 30 хвилин.

