Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки
Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки

Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки

Рецептів пасок існує безліч.

Хочемо розповісти про приготування паски-бріош за французькою технікою.

Вона буде неймовірно пухкою та смачною.

ua підготував рецепт кулінара Ектора Хіменеса-Браво.

Інгредієнти.

борошно — 500 г.

цукор — 150 г.

сухі дріжджі — 16 г.

сіль — 10 г.

яйця — 350 г.

вершкове масло — 300 г.

цукати/родзинки — 200 г.

апельсиновий сік або коньяк — 70 г.

Приготування.

Цукати треба завчасно замочити в коньяку або в апельсиновому соку.

Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, дріжджі, сіль та додаємо збиті яйця.

Вимішуємо тісто: спочатку виделкою, а потім руками.

Додаємо холодне масло порційно — по 1 шматочку.

Добре вимішуємо тісто, залишаємо на 2-2,5 години, щоб воно піднялося.

Коли тісто збільшилося в об’ємі, додаємо цукати.

Гарно вимішуємо та відправляємо до холодильника на ніч.

Коли тісто вистоялося в холодильнику, розділяємо його на частини та викладаємо в форми.

Пасочки змащуємо жовтком з молоком та залишаємо до повного підняття.

Пасочки випікаємо за температури 180°.

Перші 10 хвилин — з паром, або ставимо на низ деко з водою.

Потім забираємо воду і випікаємо ще 30 хвилин.

Джерело матеріала
loader
loader