Як правильно готувати спаржу: поради професіоналів для тих, хто боїться зіпсувати делікатес
Як правильно готувати спаржу: поради професіоналів для тих, хто боїться зіпсувати делікатес

Як правильно готувати спаржу: поради професіоналів для тих, хто боїться зіпсувати делікатес

Як правильно готувати спаржу, щоб вона вийшла дуже смачною: головні секрети.

Зазвичай продають два види спаржі — зелену й білу.

Перша тонша, готується швидше і не потребує чищення, треба лише видалити нижню частину стебла.

Біла — щільніша, з грубою шкіркою, яку необхідно зрізати до першої бруньки.

Щоб зберегти смак, зелену спаржу варять лише 3-5 хвилин, білу від 7 до 12 хвилин, але не більше.

У воду для варіння спаржі професійні кухарі рекомендують сипати трохи солі й цукру.

Дехто додає навіть молоко, щоб спаржа мала вершковий смак і не була гіркою.

Спаржу можна не лише варити, а й бланшувати, томити в олії на слабкому вогні, запікати у духовці, розігрітій до 200 °С, і навіть обсмажувати на грилі.

Деякі гурмани їдять спаржу сирою.

У сирому вигляді, в салатах або з густими соусами, варто їсти молоді пагони та міні-спаржу.

Її не треба чистити, лише зрізати нижню частину.

Під час приготування делікатесу варто знати просте правило: ніщо не шкодить спаржі так, як інтенсивна термічна обробка.

Всі інші експерименти з делікатним овочем дозволяються.

Джерело матеріала
loader
loader