П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше
П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше

П'ять ідей для сніданку, заради яких варто прокинутися раніше

Кожного ранку задаємося одним і тим самим питанням - що б смачного з'їсти на сніданок.Кулінар Євген Клопотенко запропонував п'ять улюблених сніданків, щоб день починався смачно та красиво."Це не просто собі страви, це справжні дарунки гастробогів. Якщо ви приготуєте бодай одну з них, то вже точно будете чекати на наступний ранок, аби приготувати інші рецепти з цієї добірки", - переконує шеф-кухар.2-4 скибки хліба25 г вершкового масла1 авокадо½ ч. л. карі1 ст. л. лимонного соку3-5 гілочок кропу2 ст. л. рослинної олії2-4 яйця (за кількістю тостів)сіль та перець до смакуСкибочки хліба (2-4 шт.) підрум'яньте на сковороді з невеликою кількістю вершкового масла (25 г).Приготуйте пасту з авокадо. Авокадо (1 шт.) розріжте навпіл. Видаліть кісточку за допомогою ножа. Ложкою виберіть м'якуш авокадо в миску. Намагайтеся вибрати стиглий авокадо, інакше м'якуш буде твердою і пасту буде неможливо приготувати. Якщо випадково ви взяли авокадо, який не достиг, дайте йому трохи полежати, через день-два він достигне.Додайте до м'якоті авокадо трохи карі (½ ч. л.). Кріп добре промийте, обсушіть і відділіть стебла. Зелень дрібно порубайте. Додайте до авокадо кріп і сік лимона (1 ст. л.). Потім додайте рослинну олію (2 ст. л.) і трохи солі. Добре розімніть виделкою і перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в масі. Паста з авокадо готова. До речі, її можна приготувати з вечора і залишити в холодильнику. Тільки обов'язково накрийте харчовою плівкою, щоб вона торкалася пасти. Так її поверхня не потемніє, окислюючись на повітрі.На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії підсмажте яєчню. Посоліть білок і поперчіть жовток за смаком. Готуйте яєчню на тихому вогні протягом 3-4 хвилин, щоб жовток все ще залишався рідким, а білок повністю схопився.Зберіть бутерброд. Тост рясно змастіть пастою з авокадо.На пасту з авокадо акуратно викладіть яєчню. Подавайте негайно.2 шматочки Хліб для тостів1 шт. Куряче яйце50-70 мл Молоко20 г Вершкове масло (для смаження)дрібка Сіль2 шматочки Сир Брі2 ч. л. Цибулевий конфітюрУ неглибоку миску розбийте яйце, додайте молоко і трохи змішайте виделкою. Додайте дрібку солі.На пательні з антипригарним покриттям розтопіть вершкове масло. Кожну частину хліба обмокніть в яєчно-молочну суміш з обох боків, щоб вона трохи попала в хліб.Обсмажте з обох боків до золотистої скоринки, наприкінці викладіть зверху шматочки сиру брі, щоб він трохи розтопився. Подавайте з цибулевим конфітюром.100 г Печериці100 г Гливи20 г Гарбузове насіння1 шт. Яйце30 г Слабосолений лосось2 гілочки Вершкове маслоза смаком ПетрушкаСіль, перецьГриби помийте, крупно наріжте та обсмажте на вершковому маслі з додаванням солі та перцю, доки гриби не стануть м'якими.Відваріть яйце пашот. У невеличкій каструлі доведіть воду до кипіння, додайте оцет, за допомогою ложки зробіть воронку та розбийте туди яйце. Відваріть протягом 3 хвилин, дістаньте шумівкою й дайте воді добре стекти. Відкладіть на тарілку.Викладіть на тарілку гриби, зверху викладіть тонкі скибочки слабосоленого лосося та яйце пашот. Посипте гарбузовим насінням та подрібненою петрушкою. Жовток з яйця грає роль соусу, тому в самому початку розріжте яйце та змішайте жовток з грибами та рибою.5 яєць¼ цукіні½ томата½ солодкого червоного перцю3-4 печериці1 ст. л. борошна50 г твердого сирусіль і перець до смакуЯк приготуватиПідготуйте овочі. Я вибрав ¼ цукіні, ½ томата, ½ болгарського червоного перцю і 3-4 печериці. Всі овочі наріжте невеликими кубиками, намагайтеся нарізати так, щоб розмір був приблизно однаковим. Перекладіть в мисочку.Перемішайте всі овочі, щоб вийшла рівномірна "начинка" для мафінів.Візьміть металеві або силіконові формочки і заповніть їх овочами приблизно на половину.Розбийте в миску 5 яєць. Збийте їх виделкою або вінчиком, поки не утвориться легка піна.Додайте до яєць 1 ст. л. борошна. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок.Натріть на тертці 50 г будь-якого твердого сиру і додайте сир до яєчної суміші. Акуратно перемішайте.Вилийте яєчну суміш до овочів у формочки. Запікайте яєчні мафіни в духовці з температурою 180 градусів, поки вони не збільшаться в обсязі. Це приблизно 15-20 хвилин. Після цього дайте трохи часу для охолодження і потім вийміть з формочок.1 авокадо4 скибочки цільнозернового хліба2 яйця50 г сиру фета4 в'ялених томатисіль і перець до смакуАвокадо помийте, поріжте на дві частини, видаліть кісточку та очистіть шкірку. Вибирайте тільки стиглі плоди авокадо, м'якоть яких можна розім'яти виделкою.Потім ложкою виберіть м'якуш авокадо у мисочку. Якщо авокадо стиглий, це буде зробити досить легко.Візьміть 2 яйця, відваріть некруто, охолодіть у холодній воді та почистіть. Авокадо й 50 г сиру фета поріжте невеликими кубиками. Потім візьміть 4 в'ялених томати та дрібно поріжте.Розімніть весь вміст виделкою до стану пасти, додайте перець і сіль до смаку.Хліб для тостів підсушіть у тостері або на пательні без олії. Усі інгредієнти змішайте в мисці. Жовток із яєць грає роль соусу для нашої пасти з авокадо. Додайте сіль і перець до смаку. Викладіть масу на тости та насолоджуйтеся неймовірним смаком.

Джерело матеріала
loader