Такої смакоти ви точно не їли: як засолити рибу вдома — секрети професійних кухарів
Такої смакоти ви точно не їли: як засолити рибу вдома — секрети професійних кухарів

Такої смакоти ви точно не їли: як засолити рибу вдома — секрети професійних кухарів

Розповідаємо, як правильно засолити рибу вдома, щоб вона вийшла неймовірно смачною та ароматною.

Про це пише ресурс «Радіо Трек».

Яку рибу і сіль найкраще вибирати для домашнього засолювання.

Насправді можна брати як річкову, так і морську рибу — щуку, короп, оселедець, скумбрію, лосось тощо.

Головне, щоб вона була свіжою, якщо є можливість, найкраще вибирати щойно виловлену чи ту, яка зберігалася в холодильнику не більше двох днів.

Якщо продукт був заморожений, розморожувати його треба лише в холодильнику.

Інакше зіпсується текстура і риба буде розпадатися після засолювання.

Професійні кухарі радять використовувати сванську сіль, адже вона без домішок і має ідеальну кристалічну структуру.

Така сіль зберігає природний смак риби і водночас робить її більш насиченою й ароматною.

Які є способи засолювання риби.

Існує два способи засолювання риби — сухий та в розсолі.

Вибір методу залежить від індивідуальних уподобань.

Сухе засолювання риби.

Для такого способу засолювання треба брати на кілограм риби 2 столові ложки солі та чайну ложку цукру.

Суміш солі й цукру необхідно рівномірно розподілити по всій поверхні продукту ззовні та всередині, якщо риба не розрізана.

Після цього рибу варто покласти в контейнер та відправити до холодильника на 12 годин.

Щоб смак риби був більш насиченим, можна засолювати її 24 години.

Риба в розсолі.

Спочатку треба підготувати розсіл.

На літр води необхідно брати 60-80 грамів солі та 15 грамів цукру, лавровий лист, перець горошком, коріандр і кріп.

Спеції нададуть рибі насиченого пряного смаку й аромату.

Розкладіть кілограм риби в банки чи контейнери та залийте розсолом, закрийте ємності кришками та відправте на 1-2 доби в холодильник.

Корисні поради.

Перед вживанням рибу варто помити чистою водою, щоб прибрати зайву сіль, та обсушити паперовими рушниками.

Щоб риба набула насиченого пряного смаку, її можна залишати у розсолі довше рекомендованого часу.

Готову рибу не можна зберігати більше 5 днів.

Джерело матеріала
loader
loader