Де на кухні найбільше бактерій та як від них уберегтися ‒ кілька порад
Де на кухні найбільше бактерій та як від них уберегтися ‒ кілька порад

Де на кухні найбільше бактерій та як від них уберегтися ‒ кілька порад

Неймовірна кількість бактерій накопичується не лише на сидінні унітаза.Небезпечні місця є на кожній кухні. Поради ‒ що робити для знезараження цих місць зібрала Gazeta.ua.Багато бактерій збирається на губках та серветках для миття посуду. Дослідження показали, що приблизно в 10% губок та серветок виявляють небезпечні бактерії сальмонели. Після миття губки та серветки залишалися мокрими, що сприяє активному розмноженню бактерій. Тому кишкова паличка та інші подібні мікроорганізми найчастіше зустрічаються в будинку саме на кухонних губках і серветках.Їх потрібно змінювати не рідше одного разу на тиждень. Можна також робити дезінфекцію. Для цього губку поміщають в ємність з водою та ставлять у мікрохвильову піч, увімкнену на повну потужність. Протягом п'яти хвилин всі небезпечні бактерії будуть знешкоджені.Кухонна раковина ‒ також небезпечне місце. Там кишкової палички може бути більше, ніж на сидінні унітаза. Цій бактерії комфортно в раковині через постійну вологість. Харчується кишкова паличка залишками їжі, які знаходяться у раковині та на брудних тарілках.Потрібно регулярно дезінфікувати раковину за допомогою спеціальних засобів. З деякими бактеріями гарно справляються оцет і лимонний сік.Обробна дошка також збирає чимало бактерій. Так, від сирого м'яса на ній залишається у 200 разів більше фекальних бактерій, ніж на сидінні унітаза. Сира яловичина та м'ясо птиці залишають після себе сальмонелу та інші мікроби, які викликають небезпечні захворювання.Потрібно використовувати окремі дошки для м'яса й овочів, щоб уникнути зараження. Дошки чистять за допомогою спеціального очисника. Важливо пам'ятати, що пластикові дошки легше чистити від небезпечних забруднень, а деякі дерев'яні самі по собі мають природний антибактеріальний захист.Нижня полиця холодильника також ‒ місце скупчення бактерій. Туди стікає конденсат та волога з усіх верхніх полиць. Її потрібно раз на два-три тижні протирати спеціальним дезінфікуючим засобом для кухні. Щоб уникнути зараження, розморожувати продукти потрібно аж унизу. При цьому необхідно ставити інші продукти набагато вище.Стільниці ‒ одне з найбільш небезпечних місць. Вони знаходяться біля раковини, і багато хто протирає їх вологими губками і серветками, зараженими кишковою паличкою та іншими бактеріями. Тому стільниці потрібно регулярно дезінфікувати спеціальним засобом і витирати насухо одноразовими паперовими рушниками.

Джерело матеріала
loader
loader