/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F0fad086223a3ba5bb3cf620f73914297.jpg)
Які продукти потрібно їсти для зміцнення кісток
З віком міцність кісток знижується, нездорове харчування і генетика можуть погіршити цей стан й викликати ламкість кісток.
Що треба їсти для міцних кісток.
Щоб запобігти остеопорозу, треба достатньо приймати вітаміну D, він допомагає організму засвоювати кальцій і депонувати його в кістках.
З віком збільшується кількість кальцію та вітаміну D, які потрібні для здоров’я кісток.
Кальцій є ключовим будівельним блоком кісток, він запобігає втраті кісткової маси.
Медики рекомендують отримувати від 1000 до 1200 міліграмів кальцію щодня.
Споживання більшої кількості овочів і фруктів покращує здоров’я кісток.
Ці продукти некалорійні, але вони містять багато клітковини, вітамінів і мінералів.
У них також є фітохімічні речовини для захисту від різних захворювань.
Експерти радитять їсти щодня щонайменше 300 грамів овочів і 200-300 грамів фруктів з ягодами.
Для здоров’я кісток також важливий білок, оскільки він є основним компонентом кісткової тканини.
Корисно споживати рослинні білки, наприклад, з квасолі та горіхів, а також рибу, птицю без шкіри та нежирні шматки м’яса.
Також потрібно їсти молочні продукти з низьким вмістом жиру.
Білки повинні складати від 25% до 35% від загальної кількості калорій на день.

