Як зробити варену картоплю в рази смачнішою: додайте ці два копійчані продукти
Як зробити варену картоплю в рази смачнішою: додайте ці два копійчані продукти

Як зробити варену картоплю в рази смачнішою: додайте ці два копійчані продукти

Розповідаємо, які два продукти перетворять звичайний гарнір на вишукані ласощі.

Як приготувати смачну й ароматну варену картоплю: покрокова інструкція.

Крок 1: інгредієнти.

Окрім картоплі, треба взяти розрізану навпіл цибулину і два лаврові листи.

Саме ці продукти творять справжнісінькі чудеса.

Якщо хочеться більш пікантної страви, можна взяти ще два зубчики часнику.

Крок 2: процес приготування.

Помийте, очистьте і поріжте навпіл картоплю, покладіть у каструлю, залийте холодною водою й поставте на плиту.

Щойно з’являться перші бульбашки, одразу ж додайте лавровий лист, нарізану цибулю і за бажанням часник.

Крок 3: варимо до готовності.

Тепер просто треба зварити картоплю.

Готовність перевірити просто: проткніть картоплину виделкою чи ножем — якщо інструмент входить м’яко, значить, страва готова.

Під час варіння лавровий лист, цибуля і часник віддадуть свій смак та аромат воді, а картопля просочиться ними.

Крок 4: фінальний етап.

Коли картопля буде готова, треба злити воду, але не викидати спеції.

Накрийте каструлю кришкою і залиште картоплю на 5-10 хвилин.

Так вона стане ще ароматнішою та насиченішою.

Крок 5: подавання.

Перед подаванням на стіл треба викинути цибулю, лавровий лист і часник.

Така картопля стане найулюбленішою стравою для всієї родини.

Які ще секрети приготування смачної вареної картоплі.

Використовуйте невелику кількість води для варіння — тоді картопля буде більш насиченою.

Щоб картопля не була водянистою, її не можна переварювати.

Перед подаванням на стіл до картоплі можна додати нарізану свіжу зелень, трохи вершкового масла та зубчик натертого часнику.

Можна додавати свої улюблені спеції і трави, щоб створити унікальний смак страви.

Джерело матеріала
loader
loader