Зелений борщ зі щавлем: класичний український рецепт
Зелений борщ зі щавлем: класичний український рецепт

Зелений борщ зі щавлем: класичний український рецепт

Приємно кисленький зелений борщ - один із символів весни.

Цю страву традиційно подають із відвареним яйцем та густою сметаною.

ua підготував рецепт класичного українського борщу від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

300 г свинини (задня частина).

300 г листів щавлю.

4 картоплі.

20 г зелені кропу.

1 морква.

1 ріпчаста цибуля.

3 горошини чорного перцю.

2-3 лаврових листки.

3 л води.

сіль та перець до смаку.

сметана для подачі.

3 варені яйця для подавання.

Приготування.

Зачистьте від плівки свинину та поріжте середнім кубиком, а потім покладіть його до каструлі з кип’яченою водою.

Додайте 2-3 лаврових листочка та кілька горошин чорного перцю.

Варіть 30 хвилин, періодично знімаючи пінку.

Моркву та цибулю поріжте дрібним кубиком та перекладіть в каструлю до м'яса.

Варіть 10 хвилин.

Картоплю також поріжте середнім кубиком.

Покладіть до каструлі та варіть до готовності.

Помийте всю зелень.

Викладіть все на паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога та поріжте.

За 2-3 хвилини до закінчення приготування страви додайте порізану зелень.

Готовий зелений борщ залиште настоятися мінімум на 30 хвилин, щоб всі аромати та смаки розійшлися.

Потім розливайте по тарілках та подавайте з розрізаним навпіл яйцем та сметаною за бажанням.

Джерело матеріала
loader
loader