/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4e36bf7b7d3eb23f75a29fd2c4cfca67.jpg)
Чому Клопотенко заборонив лимони у своєму ресторані та чим їх замінили
Замість лимона кухарі ресторану "100 років тому вперед" використовують альтернативні варіанти. Чому так і на що замінили лимон – розповідає 24 Канал з посиланням на Євгена Клопотенка.
Чому заборонений лимон і що використовують замість нього
Євген Клопотенко пояснює заборону лимонів концепцією закладу "100 років тому вперед", адже ресторан у своїх стравах намагається використовувати виключно українські продукти. А лимон хоч і звичний для нас, проте в Україні не росте.
Тому для тої самої кислинки у стравах замість лимонного соку в ресторані роблять свою "приправу". Щавель перебивають з водою у блендері та додають туди яблучний оцет. Отриману суміш відціджують через марлю.
Як на мене, то в закладах робити альтернативи – це дуже прикольно. Саме за це дуже багато закладів люди люблять і в них ходять. І саме цьому мають навчати в профтехах,
– каже Клопотенко.
Як у ресторані Клопотенка замінили лимони: дивіться відео
Євген Клопотенко зараз реалізовує програму зміни навчання у професійно-технічних закладах освіти. Це проєкт, створений в межах ініціативи з підвищення кваліфікації та перекваліфікації в межах профтехосвіти за підтримки Міністерства освіти, уряду Швейцарії та ГО "Культ Фуд".

