/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8e6ea7cc5aa7d2408ae1365d39a8b5a8.png)
Нова альтернатива фастфуду: приготуйте кабачкову шаурму за 20 хв
Якщо хочеться чогось смачного, легкого й незвичного, спробуйте літню шаурму з кабачка.Фудблогерка Емілія Євтушенко ділиться простим рецептом, який не вимагає особливих кулінарних навичок.Такий варіант закуски чудово підійде для літнього перекусу або легкої вечері.1 середній кабачок1 маленька морквина1 яйцеТрохи кропу або петрушки (на вибір)30-40 г твердого сиру (можна замінити на плавлений)Сіль і перець за смакомДля начинки:1 куряче філе1 помідорТрошки зелені або мікрогріну (за бажанням)Соус (рецепт нижче)Улюблене і корисне масло ГХІДля соусу:3 ст. л. грецького йогурту1 ч. л. гірчиці1 ч. л. соку лимона1 ч. л. соєвого соусуСіль за смакомЗа бажанням - трохи дрібно нарізаного кропуКабачок і моркву натерти на дрібній терці, добре відтиснути сік.Додати яйце, натертий сир, подрібнену зелень, сіль і перець. Перемішати.Викласти масу на пергамент, сформувати, накрити другим листом пергаменту.Запікати в аерогрилі або духовці при 150-160°C приблизно 7-10 хвилин, до рум'яності.Тим часом обсмажити куряче філе на маслі кхі до золотистої скоринки. Посолити й поперчити.Змішати всі інгредієнти для соусу.Готовий корж остудити, зняти пергамент, змастити соусом, викласти начинку - курочку, нарізаний помідор і зелень.За допомогою пергаменту акуратно скрутити в рулет.Порада: якщо хочете - додайте сир, шинку або будь-які овочі, що є в холодильнику.
