/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8955c887449ffc4113624fa56f32e815.jpg)
Як правильно зберігати ягоди, щоб вони не псувалися - порада від експерта
Літо - пора сезонних ягід, смачних, ароматних та насичених різними вітамінами.Полуниця, чорниця, малина, смородина та багато інших ягід часто продаються в супермаркетах або на ринках у пластикових боксах з отворами. Купуючи такий бокс із ягодами, ми приносимо їх додому і, як правило, ставимо в холодильник.Експерт Еліс Бір пояснила, що ягоди дуже пористі, ніжні та з тонкою шкіркою, і в результаті вони можуть швидко розкладатися, утворюючи сіро-блакитну плісняву або сплющуючись, пише Express.Вона також дола пораду, як правильно зберігати ягоди, щоб вони не псувалися."Вирішення цієї проблеми полягає в тому, щоб покласти ягоди в миску з чашкою оцту та двома чашками води. Ви кладете ягоди в оцет на 10 хвилин, промиваєте їх, сушите і кладете в ємність з паперовим рушником. Оцет вбиває плісняву на поверхні, але при цьому ягоди також не пахнуть оцтом, тому що їх потім промили", - каже вона.Бір наголосила, що найважливіше у цьому питанні - це зберігати їх разом із паперовими рушниками, адже вони вбирають вологу.Експерт пропонує перекласти ягоди в неглибоку ємність та накрити її паперовим рушником. При такому зберіганні ягоди можуть зберігатись до 10 днів, перш ніж зіпсуються остаточно.Також важливо уникати найхолодніших зон у холодильнику для зберігання ягід. Найкраще зберігати їх спереду та в центрі, де температура менш низька. Це також допоможе вам не забути їх з'їсти, оскільки вони завжди будуть перед очима.

