/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fde25f7a733cbff4074c10788ac1d920e.jpg)
П'ятнадцять хвилин — і вечеря на столі: як посмажити хек, щоб він вийшов соковитим
Зробити таку рибку дуже просто, а подобається вона всім
Риба — неймовірно поживний і корисний продукт, багатий на білок, омега-3 та мікроелементи. Її готують по-різному: запікають, варять, смажать, готують на пару. Наприклад, червону рибу часто запікають у вершковому соусі з травами.
А сьогодні ми пропонуємо простий і перевірений варіант — смаженого хека. Він має ніжне м’ясо, швидко готується і чудово смакує з картоплею чи овочами. Ідеальна страва для щоденного обіду чи вечері. Рецептом з нами поділилися ним на Instagram-сторінці "makarchuk_food".
Як смачно посмажити хек
Інгредієнти:
- хек – 1 кг;
- сіль – 1 ч. л.;
- перець – за смаком;
- спеції до риби – за бажанням;
- яйця – 2 шт.;
- борошно пшеничне – 3 ст. л.;
- борошно кукурудзяне – 2 ст. л.;
- олія – для смаження;
- вода – 3–4 ст. л. для тушкування;
Спосіб приготування:
1. Рибу нарізати, посолити, поперчити.
2. Додати спеції та яйця.
3. Перемішати.
4. Зробити панірування з двох видів борошна.
5. Обваляти шматочки хеку й смажити на олії до золотистої скоринки.
6. Далі викласти рибку на суху сковорідку, додати 3-4 ложки води, накрити кришкою і тушкувати 3 хвилини.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F9ec4f755b3eff6267203aa122a311a77.png)
Не їжте цей перець, бо він може нашкодити вам: у чому причина
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F71b37a49f70125fc98a7234d8391e6ba.jpg)
Яким знакам зодіаку варто бути обережними у стосунках – відповідь у гороскопі
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fe05b69484ea361a4f969d56533ef3147.jpg)
Солоні зелені томати, які не гірчать: детальний гід із ферментації
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0b26f5d36cfc4dcd2c38dd455d250f4e.jpg)
Турист відвідав 100 країн і назвав "найбездушніше" місце, у які ні за що не поїде знову
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8e65a8b5ec7354ce060a3200495f4294.jpg)
Воно розриває всі тренди: готуємо ожинове масло — насолода на кожен день
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc9132d73afabb9921486e658674b4764.jpg)
1200 євро за один: назвали пляжі у Європі, де шезлонги коштують, як ціла відпустка
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ffe7f248e19ee01eaabec92566b278e6b.jpg)