/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0391d89945846eda9c7f7e4de640042e.jpg)
Ніхто нічого не помітить: що робити, коли варення пригоріло – від запаху гару не буде і тіні
Пригорання варення – це точно той казус, який може трапитися з кожним. Головне не панікувати та не впадати у відчай. Що робити в цій ситуації, щоб врятувати варення – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Як врятувати пригоріле варення
Перше, що варто зробити, якщо ви відчули запах гару – негайно перемістити варення в інший посуд. Ту каструлю, на дні якої пригоріло варення, найкраще замочити в оцті.
Варення, яке залишилося, продовжуйте варити на повільному вогні, додавши один з цих ароматизаторів:
- лимонний сік;
- лимонна кислота;
- апельсинова цедра;
- кориця;
- чебрець;
- ваніль.
Що саме обрати залежить від продукту, з якого ви вварите варення, та смакових вподобань. Наприклад, ваніль чудово поєднується зі всіма ягодами та фруктами, а от кориця переважно смакуватиме лише з яблуками.
Також зважте на те, що при високому рівні пригоряння краще позбутися варення та почати готувати іншу порцію, адже в цьому випадку запах гару може залишитися.
Насолоджуємося українським: автентичний рецепт баби-шарпанини.

