Як приготувати квас вдома: два рецепти, за якими напій вдасться з першого разу
Як приготувати квас вдома: два рецепти, за якими напій вдасться з першого разу

Як приготувати квас вдома: два рецепти, за якими напій вдасться з першого разу

Рецептів приготування квасу у літній час є досить багато.Gazeta.ua пропонує два варіанти, які варті уваги. Вдасться з першого разу, бо особливих кулінарних здібностей не потрібно мати.Основними інгредієнтами першого рецепту є житній хліб, вода, цукор, дріжджі.Рецепт квасу з хліба на дріжджах, яким поділився автор YouTube каналу "Сімейка S".житній хліб - 0,5 кг;вода - 4-5 л;цукор - 130 гр;пресовані дріжджі - 10 гр;родзинки - 30 гр.Хліб потрібно нарізати на невеличкі шматки, викласти на деко та відправити в розігріту духовку на 15 хвилин. Коли сухарі із хліба будуть готові, поміщаємо їх у 3 л. банку та заливаємо двома літрами кип'ятку. Дану суміш потрібно залишити на чотири год, щоб хліб віддав весь свій смак.Коли час вийшов, потрібно перелити рідину в іншу посудину за допомогою сита. Це робиться для того, щоб відділити хліб від води. Важливо: з хліба потрібно добре видавити всю рідину, так смак стане більш насиченим.Хлібну суміш можна використовувати повторно. Її потрібно залити тією самою кількістю гарячої води та залишити настоюватись.В проціджену суміш додаємо цукор, родзинки, дріжджі та ретельно перемішуємо. Після цього ставимо все в тепле місце на 1 годину, щоб дріжджі почали працювати. Коли час вийшов, ставимо квас в холодильник на кілька годин. Смачний домашній напій готовий.Весь процес приготування може забрати майже 24 годин, але краще настоювати такий квас 1,5–2 доби. Тоді смак напою вас приємно здивує.Рецептом квасу з цикорію поділилася фудблогерка Марина Гармаш.10 л води,2 банки по 0, 5 л цукру,20 гр лимонної кислоти,25 гр пресованих дріжджів,15 - 20 шт. родзинок,200 мл рідкого розчинного цикорію у банках.Закип'ятіть воду, охолодіть. Розчиніть в теплій воді цукор, лимонну кислоту, цикорій та дріжджі, додайте родзинки. Накрийте ємність з квасом, не щільно. Та залиште на три години при кімнатній температурі.Розливайте по двох каструлях, так швидше грає. Через три години розлийте по пляшкам, не до кінця. Приберіть в холодильник на ніч.Квас готовий, в міру солодкий, ароматний, сильно - газований. Дуже нагадує квас з бочки. А саме головне, він значно дешевший, ніж той бочковий варіант. Так як нема консервантів,термін зберігання три-п'ять діб. Один з улюблених варіантів.

Джерело матеріала
loader
loader