/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F366b235404266ce1099a41153ccded58.jpg)
Чорний часник у домашніх умовах: як приготувати делікатес, що підкорює шеф-кухарів
Чорний часник набирає популярності в ресторанах останні кілька років. Хоча в деяких азійських культурах його використовують століттями.Він також багатий на фітонутрієнти та інші сполуки, що борються з хворобами.Чорний часник - це часник, який витримувався протягом певного часу в умовах контрольованої температури та вологості, створюючи реакцію Майяра, яка робить м'якуш чорною. Смак стає дуже пікантним і злегка солодким - нагадує пікантну патоку - і текстура також змінюється. Краї зубчиків стають сухими, але ніжними, а серединка стає вологою, желеподібною та майже жувальною, схожою на фінік.Розповімо, як найкраще приготувати лише кілька головок чорного часнику вдома.Слід додати очищені зубчики часнику в банку, помістити банку в скороварку зі склянкою води та варити на високій потужності протягом шести-восьми годин.Через шість годин часник трохи закоптиться, але не почорніє. Текстура все ще буде дуже схожою на сирий часник, без тієї м'якої внутрішньої частини. Це не дуже вдалий спосіб, бо і через 8 годин внутрішня текстура не досягне тієї злегка желеподібної ніжної текстури, а смак буде далеко не схожий на куплений у магазині чорний часник.Використовуючи інструкції з цього відео на YouTube, помістіть цілі головки часнику в пакет та варіть їх у мультиварці на низькій потужності. У відео йдеться, що ви можете залишити це на тиждень, перевірити, готувати ще тиждень, і вуаля! У вас буде чорний часник. Але через тиждень пакет може просто розплавитися, до того ж, ваш дім буде постійно наповнений часниковим ароматом. До того ж, якщо температура у мультиварці занадто висока, часник просто обгуглиться і результату ви не досягнете. Тож метод із мультиваркою, що поширений у YouTube, не працює вдало.Покладіть у рисоварку дві окремо загорнуті у фольгу головки часнику, а зверху також загорніть фольгою, щоб трохи утримувати вологу. Встановіть найнижчу температуру. Через два дні колір стане глибшим, але для цього потрібен час. Також слід видалити багато такої необхідної вологи.На шостий день часник майже почорніє. На дев'ятий день витягніть готовий чорний часник.Це доводить, що ви можете приготувати невелику кількість чорного часнику вдома менш ніж за два тижні, використовуючи рисоварку. Якщо ви великий шанувальник чорного часнику або любите домашні кулінарні експерименти, це може бути для вас цікавим. Але якщо ви лише зрідка насолоджуєтеся чорним часником (або не хочете відмовлятися від рисоварки на тиждень), магазинний часник, ймовірно, буде кращим вибором для вас.Зверніть увагу на температуру вашої рисоварки. Ідеальний діапазон - від 49 °C до 89 °C.Зробіть усе можливе, щоб зберегти вологу. Оберніть верх рисоварки фольгою та не перевіряйте її занадто часто, тому що щоразу, коли ви її відкриваєте, ви випускаєте накопичену вологу. Пам'ятайте, що низька температура та висока вологість запобігають повному висиханню часнику та надають внутрішній частині желеподібної текстури. Готуйте його у своєму гаражі чи деінде, щоб весь будинок не поглинув аромат.Додайте його до заправок для салатів, або використовуйте, щоб поглибити смак класичного чимічуррі та базилікового песто. Додайте його до пасти та піци, в хумус, до соусів або намажте на тости. Це цікавий, дуже універсальний інгредієнт, з яким можна експериментувати на кухні, і це чудовий спосіб покращити вашу їжу глибокими, солодкими смаками умамі.

