Інгредієнти, які роблять вівсянку шкідливою: чого не варто додавати до першої страви дня
Інгредієнти, які роблять вівсянку шкідливою: чого не варто додавати до першої страви дня

Інгредієнти, які роблять вівсянку шкідливою: чого не варто додавати до першої страви дня

Вівсянка може втратити свою користь, якщо готувати її неправильно.Велике значення має, які інгредієнти додаєте до своєї тарілки, пише eatthis."Овес - відмінна основа для сніданку або перекусу, оскільки він поживний і містить багато клітковини. Але під час приготування багато хто несвідомо робить вибір, який знижує її поживну цінність", - пояснює дієтолог Тріста Бест.Через те, що овес має доволі нейтральний смак, виникає бажання зробити його солодким. І хоча додавання фруктів або інших натуральних джерел цукру - гарна ідея, Бест застерігає: рафінований цукор у великій кількості перетворює здорову страву на зовсім протилежне."Коли до вівсянки додають такі інгредієнти, як білий або коричневий цукор, жирні вершки чи сиропи, вона втрачає протизапальні властивості й навпаки може сприяти запаленням. Краще замінити їх на натуральні підсолоджувачі: свіжі або заморожені ягоди, мед чи фрукти", - радить дієтолог.Ще один фактор, який впливає на користь вівсянки - це вид молока, який ви додаєте."Деякі обирають молоко з високим вмістом жиру або підсолоджені рослинні альтернативи. Але такі інгредієнти можуть значно підвищити калорійність, кількість жиру та доданих цукрів у вашій страві", – попереджає Бест.Наприклад, популярне вівсяне або мигдалеве молоко може здатися кращим вибором, але важливо перевіряти склад. Деякі бренди містять приховані добавки."Найкраще орієнтуватися на цілісні продукти та натуральні підсолоджувачі. Ідеальні добавки - це свіжі ягоди, волоські горіхи, трішки меду та насіння льону. Такі інгредієнти лише покращать поживний склад вашого сніданку", - радить Тріста Бест.

Джерело матеріала
loader