Скумбрія вийде неймовірно м'якою та ароматною: у якому соусі її запекти
Скумбрія вийде неймовірно м'якою та ароматною: у якому соусі її запекти

Скумбрія вийде неймовірно м'якою та ароматною: у якому соусі її запекти

Чудово підійде як для сімейного обіду чи вечері

Скумбрія — це жирна морська риба з ніжним м’ясом і виразним смаком, яка чудово підходить для різних способів приготування. Її часто запікають у фользі, смажать на грилі або маринують із цибулею та спеціями — такий варіант ідеально підходить для домашніх застіль.

Але сьогодні ми пропонуємо запекти скумбрію у вершковому соусі, щоб підкреслити її ніжність і додати страві особливої соковитості та м’якості. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mamanata.food".

Як приготувати скумбрію у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;
  • сметана – 3 ст.л.;
  • сіль – 0,5 ч.л.;
  • часник сухий – 1 ч.л.;
  • перець мелений – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Очистити скумбрію від нутрощів і промити під холодною водою.
  2. Змішати сметану з сіллю, перцем і сухим часником.
  3. Змастити рибу сметанною сумішшю ззовні та всередині.
  4. Викласти скумбрію у форму для запікання або на деко, застелене пергаментом.
  5. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 30–40 хвилин.
  6. Подавати гарячою з улюбленим гарніром або овочами.
Джерело матеріала
loader
loader