/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F7a1805f37925379c9a61ece14158a62a.jpg)
Скумбрія вийде неймовірно м'якою та ароматною: у якому соусі її запекти
Чудово підійде як для сімейного обіду чи вечері
Скумбрія — це жирна морська риба з ніжним м’ясом і виразним смаком, яка чудово підходить для різних способів приготування. Її часто запікають у фользі, смажать на грилі або маринують із цибулею та спеціями — такий варіант ідеально підходить для домашніх застіль.
Але сьогодні ми пропонуємо запекти скумбрію у вершковому соусі, щоб підкреслити її ніжність і додати страві особливої соковитості та м’якості. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mamanata.food".
Як приготувати скумбрію у вершковому соусі
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.;
- сметана – 3 ст.л.;
- сіль – 0,5 ч.л.;
- часник сухий – 1 ч.л.;
- перець мелений – за смаком.
Спосіб приготування:
- Очистити скумбрію від нутрощів і промити під холодною водою.
- Змішати сметану з сіллю, перцем і сухим часником.
- Змастити рибу сметанною сумішшю ззовні та всередині.
- Викласти скумбрію у форму для запікання або на деко, застелене пергаментом.
- Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 30–40 хвилин.
- Подавати гарячою з улюбленим гарніром або овочами.
