/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fe1a366bac4a48cb51b8ea923161124bc.jpg)
Як зварити рис, щоб він не злипався: простий лайфхак
Багато хто скаржиться, що рис після варіння виходить злиплим і клейким.Та основна причина цього - зайвий крохмаль, який покриває зерна і під час нагрівання перетворюється на липку масу. Щоб отримати ідеально розсипчастий рис, варто почати з правильного кроку - ретельного промивання ще до того, як вода почне кипіти, пише Gazeta.ua.Помістіть рис у глибоку миску, залийте холодною водою і обережно перемішайте рукою. Потім злийте воду, яка стане каламутною - це і є крохмаль.Повторіть процедуру кілька разів, доки вода не стане майже прозорою. Це - знак, що зерна добре очищені. Цей крок важливий для будь-якого виду рису, навіть довгозернистого. А круглі сорти, як-от рис для суші, особливо потребують ретельного промивання.Після промивання дайте рису стекти або злегка підсушіть, щоб не зіпсувати співвідношення води під час варіння.Залийте рис холодною водою або бульйоном (залежно від рецепта) і поставте на середній або сильний вогонь.Коли вода закипить - обов'язково зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю щільною кришкою і не відкривайте її до кінця приготування.Варіть стільки, скільки вказано в рецепті, - пар під кришкою забезпечить рівномірне приготування.Після того як вимкнете вогонь, дайте рису настоятися під кришкою ще 5-10 хв.Перед подачею обережно розпушіть його виделкою.Головне правило: якісне промивання перед варінням - запорука смачного та розсипчастого гарніру.

