Як приготувати ніжну яловичу печінку без гіркоти: секрети від шеф-кухаря
Як приготувати ніжну яловичу печінку без гіркоти: секрети від шеф-кухаря

Як приготувати ніжну яловичу печінку без гіркоти: секрети від шеф-кухаря

Якщо смажете яловичу печінку, а вона виходить гіркою та гумовою, значить робите кілька грубих помилок.Фудблогер Олександр Огороднік розкрив кілька секретів приготування найніжнішої печінки, яка вразить смаком та текстурою будь-кого.Кухар пропонує посмажити яловичу печінку у поєднанні з ніжним абрикосовим соусом."Ця страва, яка здивує навіть вибагливих гурманів. Солодкуваті нотки фрукту гармонійно підкреслюють насичений смак м'яса, створюючи вишуканий контраст. Ідеальний варіант для родинної вечері або особливого приводу", - каже кулінар.Печінка яловича - 200 г (шматки товщиною 1-1,5 см)Молоко - 300 мл (для замочування)Борошно - 2-3 ст. л.Сіль, перець - за смакомОлія для смаження - 2-3 ст. л.Цибуля - 100 г (півкільцями)Абрикоси - 4 шт. (половинки)Вершкове масло - 20 гЯблучний оцет - 1 ст. л.Мед - 1 ст. л.Соєвий соус - 2-3 ст. л.Вода - 50 млЗелень (петрушка, кріп, базилік) - для подачіПідготовка печінки. Якщо у вас цілий шматок печінки - обов'язково зніміть плівку. Наріжте шматками товщиною 1,5-2 см. Замочіть у молоці на 2-3 години, щоб прибрати гіркоту.Панірування. Просушіть печінку на серветках, обваляйте у борошні з сіллю та перцем.Смаження. На добре розігрітій пательні з олією обсмажте по 30 секунд з кожного боку - тільки до скоринки, не пересмажуючи. Викладіть на паперовий рушник.Соус. У тій самій пательні обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте абрикоси, злегка карамелізуйте. Покладіть вершкове масло, влити воду, оцет, мед і соєвий соус. Доведіть до потрібної консистенції (3-4 хвилини на слабкому вогні).Фінал. Поверніть печінку в пательню, прогрійте у соусі 2-3 хвилини (не більше!). Соус має бути шовковистим, без розшарування.Подача. Прикрасьте зеленню, подавайте з хлібом або тостами. Печінка повинна залишитися ніжною і рожевою всередині.

Джерело матеріала
loader
loader