Запашні яблука з сиром у духовці: класика, яка ніколи не набридає
Запашні яблука з сиром у духовці: класика, яка ніколи не набридає

Запашні яблука з сиром у духовці: класика, яка ніколи не набридає

Рецепт простого, але дуже смачного десерту, який легко та швидко готувати

Яблука — один із найулюбленіших фруктів у світі. Вони доступні, смачні, багаті на вітаміни та клітковину. З яблук готують сотні страв: від класичних пирогів до салатів, смузі та навіть медових десертів без цукру й глютену.

Але сьогодні ми пропонуємо іншу варіацію — запечені яблука з сирною начинкою. Це ніжна, ароматна страва, яка підійде і для родинного сніданку, і для легкого вечірнього десерту. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "shuba.food".

Як приготувати печені яблука з сиром та родзинки

Інгредієнти:

  • яблуко – 6 шт.;
  • сир – 300 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • сметана 15% – 1 ст. л.;
  • родзинки – 2 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • цукор ванільний – 1 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Вимити яблука, зрізати верхівку та обережно видалити серцевину.
  2. Змішати сир з яйцем, сметаною, цукром, родзинками, ванільним цукром і корицею.
  3. Наповнити яблука сирною начинкою.
  4. Змастити форму для запікання олією та викласти туди яблука.
  5. Накрити яблука зрізаними "кришечками" або залишити відкритими.
  6. Запікати в духовці при 180 °C приблизно 25–30 хвилин до м’якості.
Джерело матеріала
loader
loader