Ці кавуни не можна дітям та вагітним. Оминайте їх десятою дорогою
Ці кавуни не можна дітям та вагітним. Оминайте їх десятою дорогою

Ці кавуни не можна дітям та вагітним. Оминайте їх десятою дорогою

По розрізаному кавуну одразу видно — чи стиглий, проте мінусів більше

Кавуни — улюблений десерт серпня, у цей час вони солодкі та соковиті, а ціни стають дуже привабливими. Часто в магазинах та на ринках продають кавуни розрізані навпіл, або навіть четвертинки.

Це дуже зручно, адже великі кавуни зазвичай солодші, ніж менші. А купити одразу велетня на 5-10 кг бажаючих небагато. Тому купівля частини здається розумним та практичним рішенням. Проте ця зручність може обернутися неприємностями.

Чому не можна купувати розрізаний кавун

Небезпечні бактерії

Як тільки м'якоть кавуна контактує з повітрям, вона стає ідеальним середовищем для розмноження бактерій. На поверхні можуть бути мільйони мікроорганізмів, які потрапляють туди з пилом, комахами або з брудного ножа. Те, що частини кавуна загортають у плівку, тільки допомагає бактеріям розмножуватися у вологому та теплому середовищі.

Ніж, яким ріжуть кавун, може бути брудним

Хто знає, що різали до кавуна — а раптом це м'ясо? І навіть якщо й не так, ніж може бути брудним й бактерії з нього лишаться на м'якоті кавуна.

Розрізаний кавун приваблює тим, що ти точно впевнений у його стиглості

Руйнування вітамінів

Коли кавун розрізаний, вітаміни, що він містить, швидко окислюються і руйнуються. Через це він втрачає більшість своїх корисних властивостей.

Кому точно не можна їсти кавуни, куплені частинами

Кавуни, куплені вже розрізаними, краще не споживати дітям, вагітним жінкам, людям похилого віку та з ослабленим імунітетом. Ці категорії більш вразливі до бактеріальних інфекцій та токсинів.

Джерело матеріала
loader
loader