Багато хто використовує холодильник неправильно: які продукти не можна заморожувати
Багато хто використовує холодильник неправильно: які продукти не можна заморожувати

Багато хто використовує холодильник неправильно: які продукти не можна заморожувати

Деякі продукти можуть втратити свої властивості, текстуру або смак при сильному охолодженні.

Ви дізнаєтеся:

Заморожування - ефективний спосіб продовжити термін зберігання продуктів і скоротити харчові відходи. Однак фахівці попереджають: не вся їжа підходить для заморожування.

Деякі продукти можуть втратити свої властивості, текстуру або смак при сильному охолодженні, йдеться в матеріалі Daily Mail.

Серед продуктів, які зазвичай добре переносять заморожування, - хліб, м'ясо, сир, молоко, гриби та варений рис. Якщо ви приготували надто багато їжі, наприклад, смажену курку або креветки в клярі, може виникнути бажання відправити залишки в морозильник.

Але у випадку зі смаженою їжею це призведе до того, що після розморожування вона стане м'якою і вологою - через перерозподіл олії та вологи.

Тоді як магазинні заморожені напівфабрикати на кшталт картоплі фрі адаптовані під зберігання за низьких температур, домашні смажені страви після розморожування, як правило, втрачають хрускіт і стають непривабливими за консистенцією.

Багато хто використовує холодильник неправильно: які продукти не можна заморожувати
/ Інфографіка: Главред

Що стосується яєць, то хоча вони часто використовуються в різних стравах, варені круто яйця заморожувати не рекомендується. Після розморожування білки стають жорсткими, гумовими та водянистими. Натомість жовтки можна зберегти, додавши в них трохи солі або цукру перед заморожуванням - це допоможе уникнути неприємної гелевої текстури.

Свіжі овочі, як-от огірки чи листя салату, також не переносять заморожування - після розморожування вони втрачають хрускіт і стають кашоподібними. Їх можна заморожувати тільки в тому разі, якщо ви плануєте використовувати їх у смузі, супах або соусах, де текстура не має вирішального значення.

Йогурт, незважаючи на можливість заморожування, теж втрачає свою гладку консистенцію: він може стати водянистим, розшаруватися або отримати крижану текстуру, що не всім припаде до смаку.

Аналогічно, вершки після заморозки можуть розшаровуватися або ставати зернистими, тому їх краще використовувати не для збивання, а для додавання до гарячих страв, соусів і супів.

Тверді сорти сиру, навпаки, добре витримують заморозку і можуть зберігатися в морозилці до двох місяців. А ось м'які сири, як правило, втрачають свою структуру і стають менш придатними для вживання після розморожування.

Експерти також нагадують: на пакуванні багатьох продуктів вказується, чи можна їх заморожувати. Попередньо упаковані товари допустимо поміщати в морозильну камеру до закінчення терміну придатності - за умови, що це зазначено на етикетці.

Чи можна заморожувати сирі яйця: відповідь експертів

Яйця можна зберігати в морозильній камері до чотирьох місяців, тоді як у звичайному холодильнику вони зберігають свіжість максимум близько п'яти тижнів. Однак важливо пам'ятати: заморожувати яйця в шкаралупі не можна.

Перед заморожуванням їх слід розбити і ретельно збити, щоб жовток і білок рівномірно змішалися. В іншому разі, якщо заморозити яйце цілком, воно набуде гелеподібної консистенції, що може негативно позначитися на смаку і структурі після розморожування.

Дивіться відео - заморожування вдома:

Раніше Главред писав про те, як заморожувати свіжу полуницю. Щоб ягоди не злипалися, потрібно використовувати хитрий лайфхак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як заморожувати м'ясо, рибу, овочі та фрукти. Неправильне заморожування продуктів може призвести до втрати текстури, аромату і навіть до псування їжі.

Вас також може зацікавити:

Про джерело: Daily Mail

Daily Mail - британська щоденна таблоїдна газета середнього сегменту, заснована в 1896 році, а також новинний веб-сайт, що видається в Лондоні. Станом на 2020 рік це була найбільш високооплачувана газета у Великій Британії. Її сестринська газета The Mail on Sunday була заснована в 1982 році, шотландське видання було засноване в 1947 році, а ірландське - в 2006 році. Контент з газети з'являється на веб-сайті MailOnline, хоча веб-сайт управляється окремо і має власного редактора, повідомляє Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader
loader