Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику — експертка пояснила
Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику — експертка пояснила

Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику — експертка пояснила

Джем чи конфітюр — звичний продукт у багатьох родинах / © Credits

Банка джему або варення у холодильнику — це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь.

Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати його в шафці.

До відкриття — шафка, після відкриття — холодильник

За словами експертки, невідкриті банки з джемом, варенням і конфітюром потрібно тримати у прохолодному й сухому місці. Але після відкриття їх потрібно обов’язково зберігати в холодильнику, щоб уникнути зростання бактерій і плісняви.

Цукор у складі має природні консервувальні властивості, проте після контакту з повітрям продукт більше не захищений від мікробів.

Скільки зберігається джем у відкритій банці

Якщо залишити варення не в холоді, воно може зіпсуватися вже за тиждень. У холодильнику відкриту банку можна зберігати до шести місяців, проте лише за умови використання чистих ложок і ножів. Забруднені прибори прискорюють псування.

Як розпізнати зіпсований продукт

Фахівчиня радить звертати увагу на такі ознаки:

  • дивний запах,

  • поява пінистої рідини,

  • пліснява на поверхні чи кришці (зелена, чорна, біла або синя).

«Якщо маєте сумніви — краще викиньте», — підкреслює Гарсія-Бенсон.

Денис Бойко

Читати публікацію повністю →

Позитив з дружиною та донькою / © instagram.com/juli_sakhnevych

Читати публікацію повністю →

Лідер збірної Сербії з баскетболу та зірка НБА Нікола Йокич / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Наркотична та алкогольна ситуація в Україні / © УНІАН

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader