Квашені баклажани з начинкою: рецепт для тих, хто любить пікантні закуски
Квашені баклажани з начинкою: рецепт для тих, хто любить пікантні закуски

Квашені баклажани з начинкою: рецепт для тих, хто любить пікантні закуски

Робіть цю закуску, поки сезон баклажанів ще триває

Ми ділилися з вами рецептом квашених помідорів, а тепер пропонуємо приготувати ще одну смачну закуску — квашені баклажани. Завдяки овочевій начинці й набору зелені вони виходять пряними, соковитими та з особливим ароматом. Така страва чудово смакує як самостійна закуска або як доповнення до основних страв.

Рецептом квашених баклажанів на сторінці в Instagram поділилась блогерка marinaazizova.

Інгредієнти:

  • Баклажани — 12 шт;
  • Морква — 2-3 шт;
  • Солодкий перець — 1 шт;
  • Гострий перець — 1 шт;
  • Часник — 1 головка;
  • Петрушка, кінза, базилік.

Для бланшування:

  • Вода — 2 л;
  • Сіль — 60 г.

Для розсолу:

  • Вода — 1 л;
  • Сіль — 70 г;
  • Чорний перець горошком — 6 шт;
  • Духмяний перець — 3 шт;
  • Лавровий лист — 2 шт.

Як заквасити баклажани

  1. У каструлю з водою всипаємо сіль, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. У баклажанах робимо надрізи, щоб вийшла форма "човника", відрізаємо кінчики. Опускаємо баклажани в окріп і бланшуємо 4-5 хвилин.
  2. Після бланшування баклажани вкладаємо у форму під гніт і залишаємо до повного охолодження.
  3. Для розсолу в каструлю з водою додаємо сіль, чорний перець горошком, духмяний перець та лавровий лист. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини, знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо.
  4. Натираємо моркву, солодкий перець ріжемо соломкою та подрібнюємо гострий перець. Туди ж видавлюємо часник і додаємо дрібно нарізану зелень. Ретельно все перемішуємо.
  5. Фаршируємо баклажани овочами, щільно вкладаємо один до одного в контейнер і заливаємо охолодженим розсолом.
  6. Зверху встановлюємо гніт і залишаємо при кімнатній температурі на 5-7 днів.
Джерело матеріала
loader
loader