В Україні спекли хліб із пшениці, вирощеної у прифронтових регіонах
В Україні спекли хліб із пшениці, вирощеної у прифронтових регіонах

В Україні спекли хліб із пшениці, вирощеної у прифронтових регіонах

В Україні спекли хліб із пшениці, вирощеної у прифронтових регіонах

Група АГРОТРЕЙД представила проєкт «Хліб із прифронтових полів».

Як повідомляє пресслужба компанії, у квітні 2022 року після деокупації Чернігівщини понад 9,5 тис. га земель компанії були всіяні снарядами, ракетами та уламками. Спільними зусиллями саперів і агрономів поля очистили, що дало можливість провести весняну посівну. 

«Цього року компанія зібрала врожай пшениці на Харківщині, всього за 30 км від Куп’янська. Її перемололи на борошно, а пекарня Leilia Bakery спекла з нього хліб», — додали в агрогрупі.

Стенд компанії за два дні відвідали сотні людей, серед них — письменник Сергій Жадан та легенда українського тенісу Сергій Стаховський.

Також були присутні директори кластерів із Чернігівщини, Сумщини та Харківщини. Саме вони разом зі своїми командами щодня продовжують працювати в умовах постійних викликів. Їхні історії стали частиною експозиції, де було представлено два хліби-символи:

  • «Новомиколаївський» — із зерна, вирощеного на звільнених землях Харківщини;
  • «Куп’янський» — із пшениці, зібраної за 30 км від Куп’янська.

«Нам важливо донести, у яких умовах працюють аграрії на північному сході України з 2022 року і до сьогодні. Щоб кожен, хто куштує цей хліб, розумів: за ним стоїть титанічна й героїчна праця наших людей. Цей проєкт ми будемо презентувати й надалі на різних майданчиках, щоб більше людей дізналися правду про ціну хліба з прифронтових полів», — наголосив директор із комунікацій Групи АГРОТРЕЙД Єгор Подкидишев.

«Хліб із прифронтових полів» — це про силу й стійкість українських аграріїв, які продовжують працювати далі. Це про Україну, яка вистоїть і переможе.

Джерело матеріала
loader
loader