Помідори з морквяним бадиллям на зиму: рецепт вдалої консервації
Помідори з морквяним бадиллям на зиму: рецепт вдалої консервації

Помідори з морквяним бадиллям на зиму: рецепт вдалої консервації

Дізнайтесь, як використати морквяне бадилля для смачних помідорів на зиму

Існує безліч способів законсервувати помідори на зиму. Їх можна замаринувати із зеленню, спеціями і навіть з бархатцями. Ще один спосіб — приготувати помідори з морквяним бадиллям. Воно надає консервації особливого, трохи пряного смаку.

Любителям чогось незвичайного та нового мають сподобатися такі помідори. Рецептом ділимося разом з YouTube-каналом "Смачна кухня".

Інгредієнти:

  • Помідори 3-4 кг;
  • Вода 2,5 л;
  • Цукор 10 ст.л;
  • Оцет 150 мл;
  • Сіль 2,5 ст.л;
  • Часник зубчики 3-5 шт;
  • Морквяне бадилля.

Як приготувати помідори з морквяним бадиллям на зиму

  1. Помийте та простерилізуйте банки.
  2. На дно кожної банки покладіть кілька гілочок бадилля та кілька зубчиків часнику.
  3. Щільно заповніть банки помідорами.
  4. Приготуйте маринад: змішайте воду, цукор, сіль та оцет у каструлі. Доведіть суміш до кипіння і прокип'ятіть протягом однієї хвилини.
  5. Залийте помідори гарячим маринадом.
  6. Накрийте банки кришками і поставте їх стерилізуватися протягом 10 хвилин.
  7. Після стерилізації дістаньте банки з каструлі та щільно закрутіть кришками. Накрийте банки ковдрою чи рушником і залиште до повного остигання.
Джерело матеріала
loader
loader