/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F11cb9c642621db8b643d9033d1f6e499.jpg)
Три рецепти запашної випічки, які обов'язково приготуйте цієї осені
Восени настає час, коли хочеться потішити рідних свіжою ароматною випічкою. Вони створюють атмосферу затишку й тепла навіть у найпохмуріший день.Gazeta.ua пропонує три рецепти, які варто приготувати цієї осені, щоб підняти настрій собі та рідним.Такі десерти чудово підійдуть до гарячих напоїв.Саме те, що потрібно для осені. Насичений спеціями, ароматний і дуже легкий в приготуванні.Нам потрібно (на форму до 23 см, в мене 17 см):Морква - 220 г;Яйця (великі) - 2 шт;Цукор - 200 г;Олія - 100 г;Борошно - 180 г;Кориця - 1 ч л;Кардамон, мускатний горіх, імбир - по дрібціГоріхи - 100 г;Розпушувач - 7 г;Сода - дрібкаЗа бажанням: родзинки чи журавлина або чорносливБажано ще додати цедри цитрусовихДля крему:Крем - сир - 200 г;Вершки 33% - 100 гПудра - 50 гГотуємо: моркву натираємо на дрібну терку, додаємо яйця, цукор, олію та перемішуємо. Далі додаємо сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, обсмажені та подрібнені горіхи та сухофрукти. Далі спеції та цедру. Виливаємо в форму для випічки з пергаментом та запікаємо при 180 градусах приблизно 50 хвилин.Але бажано після 40 перевіряти шпажкою готовність кексу. Даємо охолонути і змащуємо кремом.Для крему. Все має бути холодне. Збиваємо до густої маси. Якщо бажаєте, то додайте більше пудри, крем не сильно солодкий.Тісто:150 г вершкового масла100 г цукру3 жовтка20 г крохмалю230 г борошна1 ч л розпушувачаНачинка:700 г слив2 ст л крохмалюцукрова пудра за смакомМеренга:3 білка150 г цукру1 ч л крохмалюГотуємо: До м'якого масла всипати цукор і розтерти ложкою. Додати жовтки, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і крохмалем, замісити тісто. Розподілити його по формі 24 см, формуючи дно і боки пирога. Поставити в морозилку на 10 хвилин.Сливи розділити на дві половинки, вийняти кісточки. Дно пирога посипати ложкою крохмалю, викласти сливи. Посипати їх цукровою пудрою змішаною з ложкою крохмалю. Пудру беріть за смаком, 1-2 ст л, краще, щоб лишалась кислинка слив, вона буде відтіняти смак.Поставити випікатись пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.Білки з цукром збити до утворення стійких піків. Додати крохмаль і перемішати на низьких обертах міксера. Викласти поверх слив. Температуру зменшити до 160 градусів і запікати ще 20 хвилин.Звучить як щось розкішне. Але готувати просто.Для пісочної основи (діаметр ~25 см):Борошно - 250 г;Пудра цукрова - 100 г;Масло вершкове 82% холодне!- 150 г;Яйце - 1 шт;СільДля франжипану:Масло вершкове мʼяке - 100 г;Цукор - 100 г;Яйця - 2 шт;Мигдальне борошно - 100 г (або перемелені блендером горіхи);Борошно - 30 гЯблука - 6-7 шт (залежить як щільно їх будете вкладати)Для тіста. До холодного вершкового масла додаємо пудру, сіль, борошно і перетираємо руками (робимо це швидко або в блендері) далі додаємо яйце. Замішуємо тісто і кладемо в холод мінімум на пів години.Для франжипану. Мʼяке вершкове масло збиваємо з цукром. По одному додаємо яйця та знову збиваємо. Слідом борошно, обидва види. Ще можна додати кориці. Перемішуємо.Тісто розкачуємо та викладаємо у форму. Далі робимо проколи виделкою і викладаємо зверху франжипан. На цьому етапі я ставлю тарт в холодильник.Підготуємо яблука. Нарізаємо і натираємо на спеціальну терку. Можна нарізати ножем. Складаю їх до купи частинами і трішки розкриваю віялом. Викладаємо в форму з тістом та кремом. Далі трішки підморожуємо наш тарт та випікаємо при 180* до 40 хвилин.

