/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ffb420b2f7ce84822c3320d4a27278078.png)
Смачніший за "Наполеон": традиційний закарпатський медовик з вираженим карамельним смаком
Закарпатський торт: рецепт (фото з сайту "Господинька")
Приготуйте до класичного медовика карамельний мус — десерт буде таким смачним, що гості не залишать жодної крихти. Рецептом поділилися на сайті “Господинька”.
Інгредієнти
- масло вершкове 82% (на коржі)
- 180 г
- цукор (на коржі)
- 100 г
- мед
- 180 г
- сіль (на коржі)
- ¼ ч. ложки
- сода
- 1 ч. ложка
- яйця
- 4 шт.
- борошно
- 300 г
- сметана 20%
- 1,4 кг
- цукор (в крем)
- 200 г
- ванілін
- 1 пакетик
- цукор (в карамельний мус)
- 150 г
- вода
- 50 г
- вершки 33%
- 150 г
- вершкове масло 82% (в карамельний мус)
- 50 г
- ванілін
- дрібка
- сіль (в карамельний мус)
- ½ ч. ложки
- желатин
- 6 г
- вода (до желатину)
- 40 г
Процес приготування:
-
Інгредієнти на коржі скласти у каструлю з товстим дном (масло, мед, цукор, сіль). Підігрівати на середньому вогні, помішуючи, щоб цукор розтанув, але мед не підгорів. Коли маса стане однорідною, додати соди. Постійно перемішувати.
-
Зменшити вогонь, довести масу до бурштинового кольору, зняти з плити і дати охолонути 10-15 хвилин. В окремій мисці збити яйця, влити тонкою цівкою до маси. Просіяти борошно. Тісто повинно вийти густим, але текучим.
-
Вилити частину тіста в форму діаметром 23 см. Розрівняти, щоб вийшов тонкий корж. Решту тіста вилити в форму прямокутну і поставити все до розігрітої на 170 градусів духовки на 15-17 хвилин.
-
Прямокутний корж дістати з духовки, нарізати квадратиками по 1-1,5 см.
-
Для крему: до сметани додати цукор, ваніль, збити блендером до розчинення цукру. Викласти частину зверху на круглу основу тіста. Потім шар кубиків з тіста, знову крем. Чередувати, завершивши все кремом. Поставити на 30 хвилин за кімнатної температури, накривши плівкою. Потім перемістити на ніч до холодильника.
-
Вершковий карамельний мус: розтопити цукор в сковороді з водою, коли маса стане бурштиновою, додати гарячі вершки, вмішати масло, ваніль і дрібку солі. Все добре перемішати. Процідити через сито.
-
Розчинити желатин в гарячій воді, додати до мусу, перемішати і залити зверху торт. Поставити до холодильника на 30 хвилин. Після цього можна витягнути з форми і боки змастити залишками сметанного крему.
Смачного!
Дмитро Волканов, Андрій ДанилкоЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
