/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fa407c42b9552d8814237dec373febfe3.jpg)
Як уникнути катастрофи в банках: оцет, який краще не використовувати
Який оцет не підходить для закруток / © unsplash.com
Для маринування овочів найоптимальніший — 9% оцет.
Продукти з низькою кислотністю, наприклад 4–5%, не витримають тривалого зберігання: такі заготовки доведеться спожити протягом кількох днів. Тому завжди перевіряйте відсоток кислотності на етикетці.
Найчастіше господині обирають столовий дистильований оцет. Популярний також яблучний: він м’якший на смак і менш прозорий.
Білий винний оцет містить менше кислоти, тому більше підходить для салатів, аніж для консервації. Менш розповсюджені, але цікаві варіанти — червоний винний, бальзамічний та рисовий оцет.
Отже, для домашніх закруток завжди обирайте 9% оцет — він забезпечить надійність і тривале зберігання ваших заготовок.
"Шахтар" / © ФК ШахтарЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

