/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F247bbd9ca1586d8044950e1d015318a4.jpg)
Ви собі за нього подякуєте: солодке варення з яблук, яке ви приготуєте однією рукою
Одна з головних переваг яблук – їх універсальність, тож чудовою ідеєю буде доповнити їх цитрусовими акцентами. 24 Канал пропонує зробити запаси смачного варення без турбот з рецептом порталу Beszamel.
Зверніть увагу!
Якщо ви хочете, щоб шматочки яблук не розварилися, варіть його з пізніх сортів фрукта. Це Антонівка, Глостер, Чемпіон та Семеренка, підказує портал Ukr.Media.
Як легко зробити смачне варення з яблук?
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 кілограми яблук;
– 1, 5 склянки цукру;
– сік 1,5 лимона;
– 0,5 склянки води.
Приготування:
- Налийте в каструлю воду й поставте на плиту.
- З лимонів видавіть сік.
- Яблука вимийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину й наріжте кубиками.
- У киплячу воду всипте частину яблук і додайте половину лимонного соку.
- Поступово підмішуйте решту яблук, тримаючи на невеликому вогні. Коли шматочки стануть розварюватися, всипте цукор і долийте решту лимонного соку, не забуваючи помішувати.
- Готове варення розкладіть у стерильні банки, залишаючи зверху 2 – 3 сантиметри порожнього простору.
- Застеліть дно каструлі тканиною та поставте на неї закриті банки.
- Залийте теплою водою й пастеризуйте приблизно 20 хвилин від моменту закипання.
- Потім виставте банки на стіл та накрийте рушником до повного охолодження.
- Зберігати таке варення слід у прохолодному темному місці.
Яку закрутку варто мати у коморі?
Спробуйте замаринувати помідори з медом – це шедевр, від якого всі будуть у захваті.
А ще закрийте огірки по-польськи – цей дует ідеально виглядатиме на вашому столі.

