Як приготувати найніжніше картопляне пюре: додайте секретний інгредієнт, і це не масло
Як приготувати найніжніше картопляне пюре: додайте секретний інгредієнт, і це не масло

Як приготувати найніжніше картопляне пюре: додайте секретний інгредієнт, і це не масло

Як приготувати ідеальне картопляне пюре / © Фото з відкритих джерел

Картопляне пюре — класика домашньої кухні. Здавалося б, що може бути простіше: зварити картоплю, розім’яти, додати масло, молоко — і готово. Але іноді страва виходить сухою, грудкуватою чи надто важкою. Професійні кухарі знають один маленький секрет: щоб отримати справді ніжне, кремове пюре, необов’язково використовувати масло. Є інгредієнт, який працює краще — робить страву кремовою, легкою і водночас насиченою на смак.

Як приготувати найсмачніше у світі картопляне пюре — кремове, повітряне і без грудочок

Щоб приготувати ідеальне пюре, варто додати вершковий сир, який можна замінити вершками з низьким вмістом жиру. Так, саме м’який вершковий сир, наприклад, «Філадельфія», чи густі вершки 15% перетворюють звичайне пюре на кулінарний шедевр. Вони надають картоплі ніжної консистенції, приємного вершкового смаку та утримують вологу, завдяки чому страва не пересихає навіть після охолодження.

Як правильно приготувати картопляне пюре:

  • Виберіть картоплю з високим вмістом крохмалю.

  • Варіть бульби лише в підсоленій воді, доки вони не стануть зовсім м’якими.

  • Злийте воду, але залиште трохи відвару, він допоможе контролювати консистенцію.

  • Розімніть картоплю, бажано дерев’яним товкачем.

  • Додайте 2 столові ложки вершкового сиру чи густих вершків, постійно помішуючи страву.

  • Для аромату можна додати дрібку мускатного горіха чи білого перцю.

Щоб пюре було ще смачнішим, влийте кілька ложок гарячого молока одразу після додавання вершкового сиру, так ви зможете зробити його повітряним, але не рідким.

Невицький замок instagram.com_ukrainian_travels / © Instagram

Читати публікацію повністю →

Ягоди / © Pixabay

Читати публікацію повністю →

Анна Сагайдачна / © instagram.com/annasagaidachnaya

Читати публікацію повністю →

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader