Та сама найкраща закуска осені: смажені баклажани з часником, які раніше подавали на свята
Та сама найкраща закуска осені: смажені баклажани з часником, які раніше подавали на свята

Та сама найкраща закуска осені: смажені баклажани з часником, які раніше подавали на свята

Досвідченим господиням ця закуска чудово знайома – раніше вона справжньою зіркою святкових частувань. 24 Канал пропонує повернути цю чудову традицію та перенести її у щодень за рецептом порталу "Смак".

Як зробити смажені баклажани з часником та майонезом?

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 невеликі баклажани;
– олія;
– 2 чайні ложки солі;
соус:
– 2 зубчики часнику;
– 60 грамів майонезу;
– 5 грамів суміші прованських трав;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Баклажани помийте, обсушіть та видаліть плодоніжки. Наріжте кружальцями, посипте сіллю та залиште на 10 – 15 хвилин.
  2. Часник продавлюємо через прес. Зʼєднуємо усі інгредієнти для соусу.
  3. Баклажани обсмажуємо на олії по 2 – 4 хвилини з кожного боку до румʼяності.
  4. Викладаємо кружальця одне на одного, перемащуючи соусом.
  5. Прикрашаємо зеленню. Можна подавати як холодним, так і гарячим.

Смачного!

А ще цю закуску можна подати у формі рулетиків, як радить ютуб "Мій обід".

Як зробити рулетики з баклажанів: відео

Чим варто поласувати просто зараз?

  • Якщо маєте вдома яблука – насолодіться дивовижним яблучним манником.

  • Він простіший за шарлотку, а смакує ще краще!

Джерело матеріала
loader