/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fe7ee3b18a34bae61582222cf763a3d3b.jpg)
Ідеальний яблучний пиріг: простий рецепт від відомого шеф-кухаря
Яблука. / © unsplash.com
Осінь можна назвати сезоном випічки з яблуками. Підготували для вас ідеальний рецепт яблучного пирога, який стане вашим улюбленим осіннім десертом. Простий у приготуванні, але дуже смачний.
ТСН.ua підготував рецепт від шеф-кухаря Володимира Ярославського.
Інгредієнти для начинки
-
1,3-1,4 кг яблук (найкраще “Муцу” або “Голден”)
-
190 г цукру
-
60 г вершкового масла 82.5%
Інгредієнти для тіста
-
210 г борошна
-
140 г вершкового масла
-
60 г крижаної води
-
сік лимона
-
сіль
Приготування
-
Усі інгредієнти мають бути холодними. У просіяне борошно натираємо на великий терці вершкове масло. Швиденько робимо, аби суміш не нагрівалась і масло не розм’якшувалось.
-
Коли всі шматочки стали схожі на пластинки у борошні, збираємо тісто у купу. Усередину доливаємо підкислену лимоном воду і сіль.
-
Обережно все перемішуємо. Це тісто іноді називають швидке листкове. Шматочки масла, що залишились, дадуть тісту розшарування.
-
Тісто загортаємо у плівку і кладемо до холодильника.
-
Готуємо начинку. Очищаємо від шкірки яблука і розрізаємо на чотири частини “дольками”.
-
На пательню висипаємо цукор і чекаємо, коли він розпочне плавитись. Потім повільно перемішуємо лопаткою, щоб утворилась карамель.
-
Після цього відставляємо пательню, додаємо шматок вершкового масла.
-
Коли масло розтане, переливаємо цю суміш у форму для запікання. Викладаємо яблука бочком - один біля одного на карамельну масу.
-
Дістаємо тісто з холодильника. Починаємо його розкачувати, складаючи навпіл - як листкове. Зробіть це три-чотири рази. Потім розкачайте його і викладіть наверх на яблука.
-
Ставимо пиріг до духовки, яка розігріта до 175-180 градусів. Випікаємо приблизно на 30-35 хвилин.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
