Жодна ковбаса так не смакує: засолюємо сало, яке врятує при блекаутах
Жодна ковбаса так не смакує: засолюємо сало, яке врятує при блекаутах

Жодна ковбаса так не смакує: засолюємо сало, яке врятує при блекаутах

Засолене сало зі спеціями – це чудова закуска на кожен день, якій точно не страшні відключення світла. 24 Канал пропонує подбати про запаси смачного перекусу з рецептом порталу Beszamel.

Як смачно засолити сало?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів сала;
– 1 літр води;
– 20 горошин чорного перцю;
– 16 зубчиків часнику;
– 5 лаврових листків;
– 120 грамів солі;
– 15 грамів гострого перцю;
– 20 грамів свіжого кропу.

Засолене сало

Закуска, яка завжди буде в моді / Фото Freepik

Приготування:

  1. Сало добре промийте й поріжте на доволі великі шматки.
  2. Часник наріжте тонкими пластинками, кріп подрібніть ножем.
  3. У чисту банку викладайте шарами сало, спеції (крім солі та червоного перцю), часник і зелень. Воду нагрійте до кипіння, всипте сіль і гострий перець.
  4. Гарячим розсолом залийте вміст банки так, щоб рідина повністю покривала сало.
  5. Прикрийте кришкою й залиште на 7 днів за кімнатної температури. Потім злийте розсіл та переставте банку до холодильника.

Як вибрати смачне сало?

Найкраще обирати свіже сало завтовшки 3 – 6 сантиметрів. Колір повинен бути білим або ніжно-рожевим, а шкірка – максимально тонкою, підказує портал "Світ порад".

Свіжість сала можна перевірити за допомогою сірника. Спробуйте проколоти шматок, це повинно вийти легко, без зайвого опору. Якщо в сала навіть найменший жовтуватий відтінок – купувати його не можна у жодному разі.

Що ще треба мати у холодильнику?

  • Запечіть буженину, яку можна додавати у салати та на канапки.

  • А ще можна приготувати паштет з оселедця, який замінить усі магазинні намазки.

Джерело матеріала
loader
loader