12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Члени комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради провели виїзне засідання в Харкові, - Грановський
Члени комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради провели виїзне засідання в Харкові, - Грановський

Члени комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради провели виїзне засідання в Харкові, - Грановський

Члени комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради провели виїзне засідання в Харкові.

В результаті, було прийнято 6 рішень, які повинні сприяти наданню якісних медичний послуг в Харківській області і країні в цілому.

Про це у Facebook написав народний депутат України Олександр Грановський, пише "Униан".

З пропозицією провести виїзне засідання він звернувся до членів профільного Комітету Ради, які визнали за необхідне підтримати таку ініціативу.

"Питання, що хвилюють фахівців практично в кожному без винятку регіоні країни, найчастіше на тему якості медичної реформи, її своєчасності та ефективної реалізації, підвищення рівня оплати праці, правового захисту лікарів, фінансування медицини в 2019-2020 р.

Після побаченого і почутого в ході відвідування центру, я пообіцяв зробити все від себе залежне з метою підняти питання, що цікавлять харківських онкологів, на центральний рівень, на рівень профільного медичного комітету Верховної Ради", - пише нардеп, уточнюючи, що півтора місяці тому він вже навідувався з візитом в Обласний онкологічний центр міста.

У Харків приїхали депутати Костянтин Яринич, Ірина Сисоєнко, Андрій Шипко, Ігор Шурма, Олексій Кириченко, Олександр Біловол, Сергій Мельничук, Олександр Грановський, Тетяна Донець та Ігор Шурма.

Вони відвідали обласний госпіталь ветеранів війни, обласну клінічну лікарню, Харківський регіональний перинатальний центр та центр екстреної медичної допомоги.

Комітет прийняв кілька важливих рішень:.

- про необхідність розробки і затвердження всеукраїнської програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2020 рр.;.

- про необхідність забезпечення фінансування державним бюджетом у повному обсязі медичних препаратів для онкохворих (потреба в коштах становить 2.97 млрд грн.);.

- про необхідність реалізації програми "Екстрена медична допомога" у всіх регіонах країни (потреба в коштах складає 11 млрд.

- про необхідність виділення коштів з державного бюджету України для будівництва нового онкологічного центру в р.

- про необхідність підтримки рішення Харківської обласної адміністрації про створення єдиного госпітального округу в Харківській області.

- про доцільність вивчення досвіду Харківської області в частині організації служби екстреної медичної допомоги іншими регіонами України.

"Роби, що можеш, і будь що буде.

Впевнений, це тільки початок", - пише Олександр Грановський.

Источник материала
Поделиться сюжетом