Комісія призупинила конкурс з відбору голови митниці
Комісія призупинила конкурс з відбору голови митниці

Комісія призупинила конкурс з відбору голови митниці

15:57, 23 квітня 2019.

Фінанси.

15.

У Мінфіні наголосили, що результати попередніх етапів відбору, в тому числі і визначення фіналістів, залишаються в силі.

Суд заблокував конкурс з відбору голови митної служби / фото УНІАН.

Комісія вищого корпусу державної служби призупинила конкурс на заміщення вакантної посади керівника Державної митної служби (ДМС) до скасування відповідного рішення суду.

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, беручи до уваги статтю 11 закону про держслужбу, конкурсна комісія уповноважена лише частково виконати ухвалу Окружного адміністративного суду Києва від 17 квітня, а саме «призупинити проведення дій з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби».

Водночас, згідно з частиною 5 статті 23 вищезгаданого закону, термін подачі документів на конкурс може становити не менше 15 і не більше 30 календарних днів з дня отримання інформації про проведення конкурсу, при цьому результати конкурсу публікуються на пізніше 45 календарних днів з цієї ж дати.

У зв'язку з цим у Мінфіні пояснили, що в разі призупинення дій Комісії з проведення конкурсу і після ухвалення рішення про його відновлення відповідні процедури мають бути проведені з урахуванням граничного терміну.

"Станом на 17.04, коли була прийнята ухвала суду, пройшло 28 днів з дати оголошення конкурсу.

Тобто коли буде прийняте рішення щодо поновлення конкурсу, відлік почнеться з 29 дня.

Усі результати попередніх етапів відбору, в тому числі, визначення фіналістів, залишаються в силі", - наголошується в повідомленні.

При цьому в прес-службі наголосили, що конкурс на голову Державної податкової служби проходить за встановленим графіком.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні об 11-й ранку Комісія з питань вищого корпусу державної служби розпочала завершальний етап конкурсного відбору на посаду керівника Державної податкової служби (ДПС) у формі співбесіди.

Цього ж дня конкурсна комісія має визначити кандидата, якого рекомендуватиме уряду для призначення на посаду керівника податкової.

На посаду голови податкової служби претендують заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Довідка УНІАН.

У грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.

Однак 22 квітня Міністерство фінансів повідомило про блокування конкурсу з відбору керівника Державної податкової служби України за позовами колишнього голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова і колишнього керівника Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка до Окружного адміністративного суду міста Києва.

17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника Державної митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити даний конкурсний відбір.

#суд#митниця.

Источник материала
Поделиться сюжетом