Співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський повернувся в Україну - «Схеми»
Співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський повернувся в Україну - «Схеми»

Співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський повернувся в Україну - «Схеми»

Про те, що Валерій Хорошковський начебто прибув до Києва приватним літаком 21 травня, повідомили журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») з посиланням на три джерела, незалежних одне від одного.

Як пише РС, Валерій Хорошковський залишив Україну наприкінці 2012 року.

За даними ЗМІ, проживав у Монако.

Його виїзду за кордон передував конфлікт із екс-прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

У грудні 2012 року Хорошковський, перебуваючи на посаді першого віце-прем’єра, написав заяву про звільнення.

Він обґрунтував своє рішення «незгодою щодо повторного призначення Миколи Азарова на посаду прем’єра».

Як повідомляв «Детектор медіа», згідно з оприлюдненими на сайті телеканалу «Інтер» (ПрАТ «Телеканал “Інтер”») документами, його кінцевим бенефіціарним власником станом на 31 грудня 2016 року був Дмитро Фірташ (опосередковано володіє 36% телеканалу), власниками істотної участі – Валерій Хорошковський (опосередковано володіє 45% телеканалу) і громадянин Кіпру Васула Константіноу (опосередковано володіє 10% телеканалу).

Сергій Льовочкін теж присутній у структурі власності каналу, але він не є власником істотної участі, оскільки опосередковано володіє менш ніж 10% телеканалу, а саме – 9%.

У 2017-му ЗМІ писали, що угода передачі акцій групи каналів «Інтер» від Валерія Хорошковського Дмитру Фірташу та Сергію Льовочкіну не була закрита, незважаючи на попередні заяви Хорошковського про передачу Фірташу 100% акцій Inter Media Group Limited 1 лютого 2013 року.

Раніше «Детектор медіа» також писав, що бізнес-партнер Володимира Зеленського в групі компаній «Квартал» Сергій Шефір спростував інформацію про те, що передвиборчу кампанію Зеленського фінансував співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський.

Источник материала
Поделиться сюжетом