19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кабмін поклав публічні спецобов'язки з постачання електроенергії для населення на енергогенеруючі компанії
Кабмін поклав публічні спецобов'язки з постачання електроенергії для населення на енергогенеруючі компанії

Кабмін поклав публічні спецобов'язки з постачання електроенергії для населення на енергогенеруючі компанії

Кабінет міністрів поклав публічні спецобов'язки (PSO) з постачання електроенергії для населення на державні енергогенеруючі компанії НАЕК "Енергоатом", АТ "Укргідроенерго" та оператора системи передачі "Укренерго".

Спецобов'язки будуть діяти з 1 липня 2019 року по 31 грудня 2020 року.

Про це заявили на засіданні Кабміну.

Гройсман заявив, що постанова буде дороблена не пізніше, ніж протягом одного дня.

Таке рішення дозволить запобігти зростанню цін для населення у новому ринку.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що з 1 липня не будуть визначати ціну вугілля в складі собівартості електроенергії за формулою Роттердам+.

Формування цін на продукцію теплових енергогенеруючих компаній будуть відбуватися за ринковими механізмами.

Як повідомлялося, на 1 липня 2019 року в Україні намічений запуск нового моделі ринку е/е Єдиний покупець і продавець е/е – ДП "Енергоринок" – ліквідується.

Вводяться двосторонні договори між виробниками та постачальниками/великими споживачами, біржі – ринок "на добу вперед" і внутрішньодобовий ринок, а також балансуючий ринок, на якому буде розраховуватися вартість небалансов (різниці між прогнозним і фактичним споживанням).

Народні депутати Олександр Домбровський (голова профільного Комітету ВР) і Лев Підлісецький 22 травня 2019 року зареєстрували законопроект №10318 про перенесення запуску нового оптового ринку е/е на три місяці – з 1 липня на 1 жовтня поточного року.

Проект пропонує внести в перехідні положення закону "Про ринок е/е" і перенести дату запуску нових сегментів оптового ринку е/е на 1 жовтня.

Народні депутати Олексій Рябчин і Юрій Чижмарь 23 травня зареєстрували законопроект про перенесення запуску енергоринку на 9 місяців.

Комітет Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки на засіданнях 28 травня і 30 травня через відсутність кворуму не зміг розглянути законопроекти про перенесення запуску нового ринку е/е на три місяці.

Источник материала
Поделиться сюжетом