Порошенко не отримував повісток від слідчих органів - "Європейська солідарність"
Порошенко не отримував повісток від слідчих органів - "Європейська солідарність"

Порошенко не отримував повісток від слідчих органів - "Європейська солідарність"

23:19, 12 липня 2019.

Політика.

Графік передвиборчого туру Порошенка передбачає 17 липня його візит до Страсбургу (Франція).

У Порошенка заявили, що він не отримував повісток / фото УНІАН.

Екс-президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко станом на сьогодні не отримував повісток від слідчих органів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Прес-служба "Європейської солідарності" наголошує, що лідер партії Петро Порошенко станом на 12 липня не отримував жодних повісток від будь-яких слідчих органів.

Єдиним джерелом інформації про існування такого документа є соратник Віктора Януковича Андрій Портнов, який за негласної згоди керівництва Офісу президента здійснює незаконне "кураторство" над Державним бюро розслідувань", - заявили в прес-службі.

Також прес-служба повідомляє, що протягом усіх днів до завершення виборчої кампанії, включно з вихідними, Порошенко разом з представниками своєї команди – кандидатами у народні депутати від "Європейської Солідарності" – перебувають у щоденному виборчому турі, графік якого був узгоджений заздалегідь.

Зокрема, графік Порошенка передбачає 17 липня його візит до Страсбургу (Франція), оскільки саме у ці дні Європейський парламент обиратиме керівництво Європейського Союзу.

"З 22 липня Порошенко перебуватиме у Києві на своєму робочому місці", - додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня слідчі ДБР за заявою екс-заступника глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова відкрили кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади, з боку екс-президента Порошенка та інших посадових осіб у листопаді 2018 року.

У ДБР зазначили, що справу порушено за ст.

109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст.

111 (державна зрада) і 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

Крім того, 23 травня директор ДБР Роман Труба повідомив, що бюро вивчає заяву Портнова щодо можливого вчинення Порошенком економічних злочинів, пов'язаних із заводом «Кузня на Рибальському».

29 травня Труба не виключив, що за необхідності у справі щодо ситуаційної кімнати Адміністрації президента можуть допитати Порошенка.

11 липня речниця ДБР Анжеліка Іванова підтвердила у коментарі УНІАН, що Порошенка 17 липня викликають на допит до Державного бюро розслідувань.

«Можу лише підтвердити, що Порошенка дійсно викликають на 17 число (липня)», - сказала вона.

Водночас у ДБР не повідомили ні час початку допиту, ні в рамках якого провадження екс-президента викликають для проведення слідчих дій.

«Наразі я вам нічого додатково не можу повідомити», - зауважила Іванова.

Своєю чергою, Портнов, який подав до ДБР ряд заяв про нібито вчинення злочинів Порошенком, у своєму Telegram-каналі повідомив, що Порошенка викликають на допит до ДБР о 09.30 17 липня у справі про «відмивання злочинних доходів та легалізації в офшорах акцій заводу «Кузня на Рибальському».

#Петро Порошенко.

Источник материала
Поделиться сюжетом