ЗМІ: У партії "Сила і честь" розгорається скандал через проданих місць у списках
ЗМІ: У партії "Сила і честь" розгорається скандал через проданих місць у списках

ЗМІ: У партії "Сила і честь" розгорається скандал через проданих місць у списках

Перша десятка партії "Сила і честь".

Новое время.

У партії Ігоря Смешка "Сила і честь" триває скандал, пов'язаний з тим, що перші місця в списку на позачергові парламентські вибори 2019 року були продані повністю "чужих" людей, які ніякого відношення до неї раніше не мали.

Як пише видання "Оглядач", про це йдеться у відкритому зверненні партійного керівництва "Сили і честі" – керівників обласних осередків та ветеранів політсили – у зв'язку з тяжкою ситуацією за тиждень до позачергових парламентських виборів, який опинився в розпорядженні редакції.

За їх словами, політична криза в партії наступив одразу ж після президентських виборів.

У першому турі Ігор Смешко показав хороший результат – 6,04%, або 1,14 мільйона голосів українців.

На цьому тлі після першого туру багато експертів прогнозували проходження партії в парламент, але ситуація всередині політсили шокувала багатьох.

В опублікованому списку "Сили і честі" виявилися не просто "старі" кадри, але ще й "чужі" для даної політсили.

Так, за словами однопартійців Смєшко, лідер партії в ручному режимі формував список на парламентських виборах.

Саме тому в першій десятці лише 4 людини (кандидати Володимир Замана та Анатолій Макаренко були прийняті лише перед виборами) є діючими членами партії.

Інші 6 осіб (4 діючих нардепа від фракції "Самопоміч" і один нардеп від Блоку Петра Порошенка) взагалі не складаються в політсилі і раніше до неї ніякого відношення не мали.

До речі, з Макаренка пов'язано кілька гучних корупційних скандаловво час його перебування на посадах в Державній митній і фіскальної служби в різні періоди.

Аналогічна ситуація і в другій десятці.

Там всього 2 члена партії, при цьому 11-й номер у списку Михайло Поживанов був прийнятий напередодні виборів.

У третій десятці знаходиться всього 4 партійця, а в четвертій – 8 членів партії.ь При цьому в список включені лише двоє лідерів обласних організацій – голови Вінницької та Закарпатської осередків.

Обидва керівника не мали ніякого відношення до "Сили і честі" ще кілька місяців тому.

Крім того, від партії балотуються відверто "старі" особи, які раніше мали тісні контакти з іншими політиками.

наприклад, 15 сходинку займає народний депутат від Блоку Петра Порошенка Вадим Денисенко.

Є й кілька представників великих забудовників.

Наприклад, Олександр Гиренко Людмила Яценко, яка раніше очолювала Фонд Петра Порошенка у Вінниці (до того ж, вона була помічницею сина президента, нардепа Олексія Порошенка), також пройшли в партію.

Не кращим чином йдуть справи і на мажоритарних округах.

Так, за 183 окрузі (Херсонська область) йде Дмитро Бутрий, який раніше очолював штаб Петра Порошенка в області.

По 202 округу (Чернівецька область) іде екс-голова Чернівецької ОДА (2015-2018 рр.) і екс-нардеп від "Батьківщини" (2012-2014 рр..) Олександр Фищук.

До речі, раніше кандидат балотувався до парламенту від партії “Народний фронт”, а в Чернівецьку обласну раду пройшов у статусі кандидата від БПП.

Документ підписаний першим заступником керівника партії Олександром Кіхтенком, заступником керівника контрольно-ревізійної комісії Юрієм Ляховским, членом політради партії Михайлом Нечепоруком, головами Дніпропетровської облорганізації Володимиром Фастовым, Чернігівської організації Валерієм Безкровним і Херсонської організації Олександром Витковским.

Источник материала
Поделиться сюжетом