Медики встановили причину масового отруєння дітей в таборі на Одещині
Медики встановили причину масового отруєння дітей в таборі на Одещині

Медики встановили причину масового отруєння дітей в таборі на Одещині

16 липня.

Причиною масового захворювання стало порушення санітарного стану та вимог до приготування їжі, в результаті чого відбулось інфікування дітей.

Про це повідомила прес-служба Центру громадського здоров’я МОЗ України, передає УНН.

“Епідеміологічним розслідуванням спалаху гострої кишкової інфекції, який був зареєстрований в таборі відпочинку „Медик-2“ села Сергіївка Білгород-Дністровського району на Одещині встановлено, що причиною масового захворювання стало порушення санітарного стану та вимог до приготування їжі.

Як результат таких порушень відбулося інфікування дітей, що підтверджується виділенням від хворих та у пробах харчової продукції, яку споживали діти, шигели Флекснера”, — зазначили в ЦГЗ.

За результатами лабораторних досліджень в готовій продукції, в сировині та в змивах з поверхні столу “м’ясо сире”, столу для брудного посуду, ножа “овочі варені”, ножа “овочі сирі” виділено збудник шигельозу — Shigella flexneri.

Цей збудник було виділено також від 8-ми хворих дітей.

Також в установі повідомили, що в ході розслідування виявлено цілу низку грубих порушень санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів.

Зокрема, відсутність контролю температурних режимів в холодильних камерах, відсутність дезінфікуючих засобів для обробки рук в виробничих відділеннях харчоблоку.

Крім того, інспектори виявили факти приготування страв, які не входять до переліку страв погодженого меню закладу; додатковий набір штату закладу без проходження медичного огляду, порушення правил миття посуду та ін.

н.), які відпочивали в санаторії “Медик-2” у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району.

Источник материала
Поделиться сюжетом