Нова митна служба отримала держреєстрацію
Нова митна служба отримала держреєстрацію

Нова митна служба отримала держреєстрацію

14:54, 16 липня 2019.

Фінанси.

13.

Наступними етапами в створенні нової митниці стануть затвердження структури та штатного розкладу служби, створення територіальних органів ДМС, а також переведення не менше 30% працівників до нової служби.

Головою новоствореної митної служби є Максим Нефьодов / фото УНІАН.

Новостворена Державна митна служба України (ДМС) отримала реєстрацію як юридична особа в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій.

Про це повідомило Міністерство фінансів України на своїй сторінці в мережі Facebook.

Зокрема, служба отримала код ЄДРПОУ 43115923, що знаходиться за адресою: вул.

Дегтярівська, 11-г в Києві, а її керівником є Максим Нефьодов.

У Мінфіні зазначили, що через те, що конкурс з відбору керівника митної служби тривалий час був заблокований через суди, процес створення нового відомства почався пізніше, ніж податкової служби, "тому всі процеси тепер вимагатимуть прискорення".

"Наступними етапами в створенні нової митниці стануть затвердження структури та штатного розкладу служби, створення територіальних органів ДМС, переведення працівників, не менш 30%, до нової служби", - наголошується в повідомленні.

Після цього Кабінет міністрів зможе прийняти розпорядження про покладання обов'язків від Державної фіскальної служби на новостворену митну службу.

Довідка УНІАН.

Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

#Нефьодов#реформа митниці.

Источник материала
Поделиться сюжетом