Суд вимагає доказів банкрутства Приватбанку на момент націоналізації
Суд вимагає доказів банкрутства Приватбанку на момент націоналізації

Суд вимагає доказів банкрутства Приватбанку на момент націоналізації

Суд просить надати докази, що підтверджують, що у Приватбанку був нульовий або негативний капітал на момент укладення договору купівлі-продажу його акцій між колишніми акціонерами і державою.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва.

Справа за позовом екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського і компанії Triantal Investments Ltd до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку і Міністерства фінансів про визнання недійсним договору купівлі-продажу від 21 грудня 2016 року акцій Приватбанку відбудеться 8 серпня.

Суд підтримав заяву позивачів про необхідність доповнити справу прийнятими ФГВФО рішеннями, які лягли в основу укладення договору купівлі-продажу акцій Приватбанку державі.

Так, суд витребував у ФГВФО відповідне рішення, в якому зазначається те, що за результатами формування резервів і обміну зобов'язань на акції додаткової емісії Приватбанку його капітал становить відповідний грошовий еквівалент і залишається негативним або нульовим.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "Приватбанку".

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,3 мільярда гривень.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

19 квітня стало відомо про ще одне рішення суду на користь Коломойського у справі Приватбанку.

Суд повністю задовольнив позов підконтрольної Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd щодо процедури примусової конвертації акцій в капітал банку при націоналізації.

20 квітня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування Приватбанку, отриманими до входження держави в капітал.

Рекомендуємо почитати:.

Як Коломойський і Боголюбов вивели з Приватбанку 5,5 мільярда доларів.

Націоналізацію Приватбанку визнали незаконною.

Що це означає?.

Ігор Коломойський: Я вважаю, що Порошенко – моя маріонетка.

Економічна правда.

Источник материала
Поделиться сюжетом