" Достатньо мати свого Підтуркіна". Супрун про повернення Богатирьової та кадрові призначеня в МОЗ
" Достатньо мати свого Підтуркіна". Супрун про повернення Богатирьової та кадрові призначеня в МОЗ

" Достатньо мати свого Підтуркіна". Супрун про повернення Богатирьової та кадрові призначеня в МОЗ

Повернення до України соратиниці президента-втікача Януковича Раїси Богатирьової було несподіванкою для Уляни Супрун.

Про це ексочільниця МОЗ розповіла в інтерв'ю LB.

За словами Супрун, Богатирьова через своїх людей, стають радниками в міністерстві та у комітеті, повертаються у систему охорони здоров’я.

"Не думаю, що вона повернеться на якусь офіційну посаду, але для того, щоб впливати на ситуацію, не обов’язково мати офіційну посаду.

Достатньо мати свого Підтуркіна, який буде працювати на рівні комітету Верховної Ради", - сказала колишня міністерка.

Мова йде про першого заступника голови парламентського комітету з питань здоров’я нації Дмитра Підтуркіна, який був радником Богатирьової.

Супрун також повідомила, що у 2015-2015 роках передала у ГПУ інформацію про Богатирьову.

Зокрема, документи, які стосувалися закупівель ліків або вакцин.

"Ми подавали ціни, які були на той момент.

Показати, що міністерство купувало ліки за завищеними цінами, зафіксувати злочин - це вже мала зробити прокуратура.

Хоча я маю сказати, що так, якщо порівняти ціни і врахувати курс долара, то виходить, що зараз ми купуємо ліки набагато дешевше, ніж купував МОЗ в часи Богатирьової", - резюмує Уляна Супрун.

Її затримала поліція в аеропорту "Київ" (Жуляни) після того, як на прикордонному контролі спрацювало повідомлення, що вона перебуває в розшуку.

Суд обрав затриманій Богатирьовій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців з можливістю вийти під заставу у 6 мільйонів гривень.

Генпрокуратура 2014 року розпочала процедуру спеціального досудового розслідування - у справі проти ексглави МОЗ Раїси Богатирьової.

Її звинувачували у крадіжці 6 мільйонів гривень і оголосили в розшук.

Суд арештував майно ексміністерки та її чоловіка – три квартири в Києві, апартаменти в Ялті та три будинки в селі Підгірці Обухівського району Київської області.

За п'ять років, 14 серпня 2019-го, Голосіївський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу про закупівлю ліків ПАТ "Фармстандарт-Біолік" для потреб МОЗ за завищеними на 20-40% цінами проти Богатирьової.

Адвокат ексміністерки Дмитро Бєляєв просив закрити справу через відсутність доказів винуватості у вчиненні кримінального правопорушення та закінчення термінів досудового розслідування.

Источник материала
Поделиться сюжетом