Гуйадо сформував делегацію Венесуели на Генасаблею ООН
Гуйадо сформував делегацію Венесуели на Генасаблею ООН

Гуйадо сформував делегацію Венесуели на Генасаблею ООН

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо, який проголосив себе тимчасовим президентом країни, вирішив направити свою делегацію на Генасамблею ООН в Нью-Йорк.

Про це політик повідомив у Twitter в неділю, 22 вересня.

Опозиціонер зазначив, що делегація вже сформована, вона буде представляти всіх громадян країни на 74-й Генасамблеї ООН.

Hemos designado a @Miguel_Pizarro como Comisionado Presidencial para la Organización de Naciones Unidas, quien tendrá la labor de seguir aumentando la presión diplomática a la dictadura y coordinar esfuerzos junto a organismos multilaterales en esta instancia.

— Juan Guaidó (@jguaido) 22 сентября 2019 г.

Як повідомлялось, 23-26 вересня президент України Володимир Зеленський здійснить робочий візит до США для участі у 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Зеленський виступить з промовою під час загальних дебатів сесії Генасамблеї ООН, а також візьме участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку.

Також у Нью-Йорку глава держави проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних країн.

Також міністр закордонних справ України Вадим Пристайко очікує зустрічі з держсекретарем США Майклом Помпео наступного тижня на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як повідомляв «Главком», Україна окреслила власні пріоритети порядку денного на 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН, серед яких чільне місце посідає завершення збройної агресії РФ та деокупація Криму й окремих районів Донбасу.

Напередодні початку 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, до її порядку денного включено окремий пункт, який стосується тимчасово окупованих територій України - Криму та Донбасу, що дозволить легше виносити у залу резолюції з цієї теми.

Источник материала
Поделиться сюжетом