Скалецька прокоментувала скандали навколо МОЗ
Скалецька прокоментувала скандали навколо МОЗ

Скалецька прокоментувала скандали навколо МОЗ

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька переконана, що у відомстві були непорузуміння, однак все вже налагоджується.

Про це вона повідомила в ефірі "Сніданку з 1+1".

Скалецька нарікає на роботу відомства і за її словами неузгодженість в структурі "затягує вирішення багатьох питань".

"Я коли приходила в міністерство вважала, що кожен працює на своєму місці, кожен має свої завдання, функції і має їх виконувати.

А трапляється так, що треба шукати якийсь документ в міністерстві, з'ясовувати, де той працівник, який знає ту інформацію, яку потрібно міністру сьогодні і зараз для зустрічі.

Це насправді затягує внутрішні питання", – розповіла вона.

Також міністерка зазначила, що МОЗ вже виходить більш-менш на стабільну роботу і вважає, що протистояння в міністерстві немає.

"Я думаю, що це було непорозуміння.

котрі хтось сприйняв як протистояння і будем над цим працювати", – сказала Скалецька.

Раніше, 24 вересня працівники Міністерства охорони здоров'я звернулися із відкритим листом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Там ідеться, що нове керівництво хоче звільнити ключових працівників МОЗ, які втілювали реформу охорони здоров'я, і це, мовляв, ставить під загрозу продовження цієї реформи.

Працівники МОЗ зазначають, що попри публічні запевняння влади щодо продовження реформи охорони здоров'я, останні три із половиною тижні "робота міністерства фактично паралізована".

Тим часом у Мережі з'явився аудіозапис, на якому новопризначений заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук запропонував написати заяву на звільнення гендиректору Директорату медичних послуг Оксані Сухоруковій.

Вона йому відмовила.

Сам Олексій Гончарук заявив, що "жодна чесна, професійна та компетентна людина не має бути звільнена з посади без належних підстав".

Також він зазначив, що не сумнівається у професійних якостях нової очільниці міністерства Зоряни Скалецької.

Прем'єр висловив сподівання, що після повернення з відрядження Скалецька знайде шляхи вирішення проблеми всередині МОЗ.

Сама очільниця міністерства запевнила, що після аудиту в МОЗ залишаться працювати лише найефективніші співробітники.

Источник материала
Поделиться сюжетом