Депутати Київради просять звільнити Кличка з КМДА і дати "зелене світло" достроковим виборам
Депутати Київради просять звільнити Кличка з КМДА і дати "зелене світло" достроковим виборам

Депутати Київради просять звільнити Кличка з КМДА і дати "зелене світло" достроковим виборам

19:25, 25 жовтня 2019.

Політика.

13.

Автори листа нагадали, що Кабмін у вересні направив до президентка подання про звільнення Кличка, однак воно усе ще залишається без відповіді.

Низка депутатів Київради просять "перезавантаження" столичної влади / фото УНІАН.

Депутати Київської міської ради підготували відкритий лист до президента, прем’єра та голови Верховної Ради, в якому просять звільнити Кличка з посади голови КМДА та внесення до порядку денного засідання Ради питання щодо проведення дострокових виборів депутатів КМР.

Текст листа опублікували у Facebook депутати КМР Ілля Сагайдак та Сергій Гусовський.

За словами Сагайдака, наразі лист підтримали 18 депутатів.

​«Ми переконані, що саме Київ має стати прикладом очищення і оновлення влади по всій країні.

Саме тому ми звертаємося до вас з проханням негайно втрутитися в ситуацію, виконати покладені на вас законом зобов’язання, щоб ліквідувати корупційний консенсус та запустити процес оновлення та перезавантаження влади в столиці», – йдеться в документі.

Автори листа нагадали, що 4 вересня ​ Кабінет міністрів направив до президентка подання звільнення Віталія Кличка з посади Голови КМДА, однак з невідомих причин воно усе ще залишається не розглянутим.

Згадується і про те, що київський міський голова Віталій Кличко ще у вересні 2019 року своїм листом особисто звернувся до Верховної Ради України щодо розпуску Київради VIII скликання та призначення позачергових виборів.

Це подання також залишається нерозглянутим.

У зв’язку з цим депутати просять розглянути згадані подання:.

«[Просимо] розглянути подання Кабінету міністрів України від 4 вересня 2019 року про звільнення Кличка В.

з посади Голови Київської міської державної адміністрації та прийняти відповідне рішення».

«Включити до порядку денного найближчого засіданні комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування питання розгляду листа Київського міського голови Кличка В.

щодо розпуску Київради VIII скликання та призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради.

Після опрацювання листа Київського міського голови Кличка В.

щодо розпуску Київради VIII скликання та призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради комітетом Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, невідкладно ініціювати внесення змін до порядку денного пленарного засідання другої сесії Верховної Ради України IX скликання щодо включення вказаного питання», – йдеться в листі.

Наразі лист підтримали, окрім Гусовського та Сагайдака, депутати КМР Сергій Башлаков, Максим Борозенець, Леонід Антоненко, Ганна Сандалова, Сергій Харчук, Юлія Лобань, Юрій Вахель, Костянтин Богатов, Наталія Шульга, Людмила Березницька, Андрій Таранов Олексій Руденко, Дмитро Стрижов та Вадим Онуфрийчук.

Раніше народний депутат України від «Слуги народу» Олександр Ткаченко заявив, що у політсилі ініціюватимуть дострокові вибори у столиці – як мера, так і Київської міської ради.

#вибори#Київрадапогода у Києві.

Источник материала
Поделиться сюжетом